Діана Бондарець співає по-новому

Діана Бондарець співає по-новому
– Щиро вдячна кожному за підтримку, доброзичливість та гарні відгуки, – каже Діана
  • Непересічна землячка. Про талановиту Діану Бондарець, мабуть, чули всі козятинці, адже її спів зачаровує з перших нот. Дівчина розповіла про пошуки себе, нову манеру виконання в народному стилі, та як карантин вплинув на її творчість

Діана співає давно. Виконувала естрадні пісні, брала участь у багатьох конкурсах. Має багато нагород. Минулого року на одному із таких конкурсів дівчина почула виконання української народної пісні однією з учасниць. 

– Мене дуже вразило її виконання. Познайомившись з нею і поспілкувавшись, ми з мамою отримали деякі цінні поради, бо тоді готувалися від Козятинської школи мистецтв до конкурсу «Подільська весна», – розповідає Діана. – Нам потрібно було підготувати дві різнохарактерні українські народні пісні. Скориставшись порадами нової знайомої, я почала працювати над народною манерою виконання. 

Дівчина прослуховувала безліч старовинних народних пісень, поглиблювала свої знання про українські звичаї наших предків. Повністю змінила свій сценічний образ. 

Відео дня

– Виявляється, що у кожному регіоні Україні був свій стрій. Це основний вид одягу. Саме по ньому визначали, звідки людина. Взагалі – це все є дуже цікавим, – каже Діана. 

Юній співачці через карантин так і не вдалося взяти участь у конкурсі «Подільська весна», до якого так старанно готувалась. Але її запросили взяти участь у онлайн концерті з нагоди святкування Дня народження нашого міста. 

– Я вирішила виконати одну із раніше підготовлених пісень «Ой, я знаю, що гріх маю», – розповідає Діана. – Завантаживши відео з виконанням пісні в Інтернет, ми отримали багато переглядів та позитивних відгуків. Мене це надихнуло і я зрозуміла, що людям така моя нова манера виконання до вподоби. 

Згодом, 24 серпня, на День Незалежності, відбувся онлайн конкурс «Soloviovart». В номінації «Народний вокал» Діана Бондарець отримала найвищу нагороду - Гран-прі. 

– Я була безмежно рада такій перемозі. І зрозуміла, що знайшла себе та полюбила красу української народної пісні. Щиро вдячна кожному за підтримку, доброзичливість та гарні відгуки. Це мене завжди стимулює до нових досягнень.

– Діано, як пандемія вплинула на твої виступи?

– Дуже багато планів не були втілені в реальність, що дуже засмучує. Були введені карантинні обмеження, тому відмінили усі масові заходи і самі розумієте, що виступати не було змоги. Концертів не проводили, а усі конкурси відбувалися в онлайн режимі. Я дуже скучила за виступами перед живою публікою. Мені це надає неабиякий сплеск емоцій. 19 вересня на території школи №3 відбувалося дійство, організоване місцевими депутатами (з дотриманням усіх карантинних норм), на яке я була запрошена. За таку довготривалу перерву я мала змогу виступити перед людьми і отримала багато задоволення, адже я бачила, що людям подобається.

– Твої подальші творчі плани?

– Насправді планів багато, але на даний момент їх розкривати мені б не хотілося, так як в теперішній умовах карантину трішки складно щось втілити в реальність. Та повірте, що про усі мої творчі події ви будете знати.

– Чи задумуєшся про те, щоб навчатися після закінчення школи в музичному напрямку - консерваторія, музичне училище тощо?

– Так, звичайно. Навчання я планую, адже музика - це моє життя. І в іншій сфері я себе не бачу. Мені потрібно поглиблювати свої знання і вміння. 

– Твоя улюблена книга?

– Читати я полюбляю, але, на жаль, вільного часу дуже мало. Мені подобаються детективи та історичні романи. От нещодавно прочитала книгу Елен Марі Вайсман «Сливове дерево», а також «В темному-темному лісі» Рут Уейер, які мене дуже захопили. А зараз читаю книгу Розелли Посторіно «Дегустаторші».

– Як вдається завжди вірити в себе?

– Віру в себе мені дає моя сім'я. Рідні підтримують мене в будь-якій ситуації, завжди дадуть слушну пораду, а найголовніше, що вони впевнені у тому, що у мене все вийде і цей заряд передається мені. Позитивне ставлення людей також впливає на мою віру в себе. 

Андрій Мордюк

Читайте ще:

На міжнародному фестивалі наша Діана Бондарець отримала гран-прі

Гордість: Діана Бондарець на «Ритмах України» — лауреат І ступеня

Більше 2,5 тисяч переглядів: козятинчанка Діана Бондарець на каналі Crazyтaxo-караоке
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up