Дислокація батальйону патрульної поліції Хмільницького району буде у Козятині

Дислокація батальйону патрульної поліції Хмільницького району буде у Козятині
Катерина Рапинець та В’ячеслав Слободянюк: «Патрульні поліцейські реагуватимуть на усі виклики, які надходитимуть на лінію «102», працюватимуть у сфері безпеки дорожнього руху та громадського порядку».
  • Реформи. Із середини лютого у Козятині відкрився набір до батальйону патрульної поліції з обслуговування Хмільницького району управління патрульної поліції у Вінницькій області. Територіально він буде розміщений у місті Козятин. У приміщенні, де колись знаходилось МРЕО та ДАІ, на Кондрацького,1.
  • Розпитали поліцейських, як триває набір та коли все запрацює

Набір до лав батальйону патрульної поліції здійснюється у Центрі надання адміністративних послуг (вул. Незалежності, 57). Процесс прийому заяв кандидатів тут розпочався з 27 лютого. 

Ми поспілкувалися з поліцейськими, які приймають заявки у нашому ЦНАПі. Це інспектори патрульної поліції старший лейтенант поліції В’ячеслав Слободянюк та старший лейтенант поліції Катерина Рапинець. Розпитали у них про конкурсний відбір, зарплату та вимоги до кандидатів.

За словами поліцейських, набір триває на постійній основі. По Хмільницькому району конкурс оголошений на 102 посади патрульних поліцейських. Тут приймають документи не тільки з Козятина, а й із Хмільника, Калинівки тощо.

Відео дня

— Ми формуємо батальйон, який буде підпорядковуватися управлінню патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції. Батальйон буде обслуговувати Хмільницький район із дислокацією у місті Козятин, за адресою: вулиця Кондрацького, 1. Звідси екіпажі будуть направлятися на свої квадрати патрулювання. 

Точних термінів завершення набору до батальйону немає, адже кандидати мають пройти всі етапи конкурсного відбору та закінчити навчання, яке триватиме півроку. У планах відкриття батальйону у 2023 році.

Щодо того, скільки кандидатів набрали, інформації немає, адже ще не завершився конкурсний відбір. 

— Він проходить у декілька етапів, — пояснює Катерина. — Це подача документів, тестування кандидатів на знання законодавства та логіки, загальних навичок. Після успішного складання цих тестів, кандидати направляються на військово-лікарську комісію, далі на перевірку рівня фізичної підготовки, після цього співбесіда і лише після її успішного проходження, майбутні патрульні направляються на навчання в академії патрульної поліції Києва, Кривого Рогу чи Рівного. 

За словами поліцейських, бажаючих потрапити до лав батальйону чимало. Приходять люди різної вікової категорії, але в основному молодь. Чоловіків більше, ніж жінок.

— Ми тут для того, щоб роз’яснити, надати інформацію, прийняти заявку. Перед набором проводили агітацію в навчальних закладах, були в центрах зайнятості. Працюємо у ЦНАПі з понеділка по п'ятницю з 10.00 по 17.00. У п’ятницю — до 15.00. 

Щодо функціональності новоствореного батальйону. Патрульні поліцейські реагуватимуть на усі виклики, які надходитимуть на лінію «102», працюватимуть у сфері безпеки дорожнього руху та громадського порядку.

—  Загалом, батальйон патрульної поліції буде обслуговувати 9 ОТГ та автодоріг міжнародного значення, — додає Катерина.

Запитали і про заробітну плату діючого працівника патрульної поліції. Вона стартуватиме від 18 тисяч гривень.

— З часом заробітна плата патрульного буде збільшуватися. Це залежатиме від вислуги років, звання та посади. Графік роботи — позмінний. 

Хочете вступити до лав патрульних у нашому районі, дізнайтесь про вимоги та необхідні документи

Вимоги до кандидатів

  1. 1. Громадянство України.
  2. 2. Вік від 18 років.
  3. 3. Повна загальна середня або вища освіта.
  4. 4. Наявність посвідчення водія категорії «В».
  5. 5. Готовність до відряджень у межах України в зв’язку зі службовою необхідністю.

Необхідні документи

  1. 1. Заява на участь у конкурсі.
  2. 2. Паспорт громадянина України.
  3. 3. Особова картка визначеного зразка (заповнюється на місці).
  4. 4. Автобіографія (заповнюється на місці).
  5. 5. 3 фотокартки 9х12 (анфас).
  6. 6. Декларація за попередній рік, визначена ЗУ «Про запобігання корупції».
  7. 7. Копія трудової книжки (за наявності).
  8. 8. Копії документів про освіту.
  9. 9. Копія військово-облікового документа.
  10. 10. Медична довідка про стан здоров'я (надається після проходження ВЛК).

Читайте також:

У Козятині відкрився інформаційний пункт підприємця. Контакти та адреса

У Козятині триває кампанія «Гвардія Наступу»: як долучитися

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (14)
  • Redmi Exe

    У нас злочинність не збільшується , навіщо така кількість поліції ,  Може план -. На кожного громадянина по одному поліцаю ? Чи може вони будуть відловлювати бабусь , які дарують міністрам дивани з мільйонами долярів???
  • Лясковець Юрій

    Чого так слабо , батальйон. Бригаду, армію , це буде розмах. Тепер з мийки вже не виїхати. Навчання півроку , це багато. " Реформи " не перевершені
  • Роман Михальчук

    Місто потрібно розвивати, мабуть мало хто розуміє про що мова, однак це краще ніж в Калинівка чи Хмільник. Інше питання - набір кандидатів. А щодо політики, то в даному випадку це не доречно. Зокрема не розумію до чого тут партії, суб'єктивна точка зору.

    Dmytro Lipskyi reply Роман Михальчук

    Роман Михальчук зелені далеко не тільки партії бувають Роман

    Роман Михальчук reply Роман Михальчук

    Dmytro Lipskyi Дмитро за партії не писалося, однак натяки по народному присутні

    Dmytro Lipskyi reply Роман Михальчук

    Роман Михальчук а хто казав про партії??
  • Dmytro Lipskyi

    Коментують, видно, одні "заслужені".... "цвіт міста".... А цвіт то зелений!!!

    Козятин Вело reply Dmytro Lipskyi

    Роман Михальчук я теж за те щоб було по закону. Але яким законом вони створені?

    Роман Михальчук reply Dmytro Lipskyi

    Dmytro Lipskyi Особисто я не згідний, я не відношусь до "касти -цвіт міста" і в політику не граю. Але дуже мрію, щоб було по справедливості і по закону.

keyboard_arrow_up