Дітей Сигналу та Титусівки з Різдвяно-Новорічними святами привітала «Берегиня»

Дітей Сигналу та Титусівки з Різдвяно-Новорічними святами привітала «Берегиня»

У суботу, 26 грудня, в Сигнальському будинку культури керівник будинку культури Людмила Заремблюк з вокальним ансамблем «Берегиня» вітали найактивніших дітей мистецтва. Деякі з них постійно беруть участь у святкових заходах їх рідного села. Як це було – в нашій розповіді

Коли ми приїхали на дитяче свято, «Берегиня» вже була на сцені, йшла підготовка до виступу. Снігурочка, в ролі якої була солістка ансамблю «Берегиня» Оксана Міщенко, репетирувала, які вона біля ялинки буде робити кроки, коли танцюватиме з дітьми. Керівник співочого колективу Людмила Заремблюк допомагала гостю з Лапландії, в ролі якого був соліст дуету «Джерело» Костянтин Нижиловський, розібратися з подарунками. Казковий персонаж побачивши, скільки дітей прийшло на свято, трохи розгубився. Але швидко зібрався,  впевнено закинув на плечі торбину і чекав початку святкового дійства. 

Коли все було готово, на сцену запросили винуватців урочистостей. Маша Кочена, Даша Кочена та Яна Осьмірко подарували музичне вітання для своїх ровесників Сигналу й Титусівки.

Відео дня

Після вокального подарунка настала приємна мить дарунків від Діда Мороза. Першими отримали подарунки Міша Титор, Каріна Чубатюк, Єва Чубатюк та дівчатка вокального тріо. Роздавши дітям подарунки Дід Мороз з Снігуркою запросили дітей і співочий колектив в танок біля ялинки. Так почалося для дітей обох сіл передноворічне дозвілля.

Покружлявши хороводи з казковими персонажами дітей-артистів розвезли по домівках. Вокалістки «Берегині» в повному складі вийшли на вулицю до ялинки.

— Користуючись нагодою, що на нашому дитячому святі є представник преси, ми хочемо показати, яку красу жителям Сигналу зробив виходець з нашого села, а нині місцевий підприємець Олег Жарук. Честь і хвала таким людям, які реанімують закриті на амбарні замки не працюючі будівлі, роблять щось в селі для громади і для молоді, – сказала Людмила Заремблюк.

Зробивши фотосесію біля ялинки оновленого магазин-бару дівчата «Берегині» пішли з народними піснями до будинку культури.

По дорозі до закладу культури ми запитали в керівника вокального гурту, чому народний аматорський колектив «Горлиця» став «Берегинею»

— В нашому ансамблі співають тільки жінки. Жінка — це берегиня сімейного затишку. Тому й «Берегиня»

— Так вам тепер треба замовляти нові костюми? 

— Поки такої необхідності немає. Ще один оберіг домашнього затишку є українська хустка. В нашому репертуарі Українська народна пісня, ми виступаємо в українському вбранні, хіба можна придумати щось краще?, – сказала керівник «Берегині»

На завершення нашої зустрічі ми поспілкувалися з Снігуркою та Дідом Морозом. 

– Вони тепер до ваших дітей так довго добиратися. На кожному кордоні казкової країни треба здати тест на коронавірус. Але ми не могли не приїхати до вас. Діти Сигналу й Титусівки нас би не зрозуміли, – сказали казкові герої. Вони подякували за привітність господарів. А керівник «Берегині» подякувала дітям, що прийшли на святковий захід. Подякувала учасницям гурту, які покинули всі домашні справи і прийшли, щоб в святковій атмосфері привітати дітей.

Передноворічний Козятин: найкраще прикрасили головну площу та Art Ato Pizza

У міському будинку культури облаштували фотозону: козятинців запрошують до челенджу

«Зорянка-арт» відзняла виставу до Нового року
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up