Діти на мопедах та п’яна молодь. Як з цим бореться поліція?

Діти на мопедах та п’яна молодь. Як з цим бореться поліція?
  • Відпрацювання. Одна з проблем на дорогах Козятинщини — малолітні мопедисти, які їздять без прав і створюють аварійні ситуації під час руху. Таких часто ловить поліція разом з громадськими формуваннями. Побували на одному з поліцейських рейдів та ділимося враженнями.

 

Минулої п’ятниці, 14 серпня, провели дві години вечірнього часу з козятинськими поліцейськими. Ті, спільно з представниками місцевих громадських формувань, зробили відпрацювання з охорони порядку в Козятині. 

Начальник сектору превенції козятинського відділення поліції Євгеній Трайдакало розділив патрульних по групах. Разом з членами громадських формувань на варту заступило 25 людей.

— На такі відпрацювання ми запрошуємо членів громадських формувань, — каже поліцейський. — Ці люди уповноважені складати протоколи, припиняти правопорушення і навіть затримувати людей. А також мають право отримати дозвіл на пристрій для відстрілу гумових куль. 

Відео дня

За словами Євгена, в Козятинському районі таких громадських формувань чотири — два в місті, один в Жежелеві та ще один — в Глухівцях. Роботи їм вистачає, бо до поліції надходить багато скарг і від жителів міста і від водіїв про те, що на мопедах їздять діти. Без будь-яких документів, без реєстрації транспортних засобів, без дотримання правил дорожнього руху.

Будуть «гості» в поліцейській формі

Отож, увечері ми побачили як проводять рейди проти малолітніх порушників. Залили в баки бензину і до роботи. Та вже через кілька хвилин після того, як від’їхали від відділення поліції, на очі натрапив малолітній гонщик, який ще й віз пасажира. Включили мигалки та поїхали за ними. Та хлопці зупинятись навіть і не думали. А навпаки, додали газу і помчались навтьоки до водокачки. Декілька секунд і вони вже у хащах біля водойми.

Після цього патруль зробив пару спроб, аби все ж таки затримати хлопця. Та той виявився справжнім провокатором. Склалось враження, що він навмисно виїжджав як не до школи-ліцею, то до «великого базару», показувався, а потім гайда по стежках до водокачки знову. Водій мопеду знав, що там автомобілю непробратися. Для нього це гра, яка на жаль, може мати трагічні наслідки. Адже, під час втьоків від поліції, мопедист кілька разів створював небезпечну ситуацію на дорозі.

— Ми його спіймаємо і вилучимо мопеда. Це питання часу, — каже Євген Трайдакало. — Особу і місце проживання мопедиста вже встановили та в нього будуть «гості» в поліцейській формі з усіма правовими наслідками. В нас був вже подібний випадок. Після того, як затримали водія-мопедиста, написали протокол, відтоді він не ганяв. Йому зробили права і він почав їздити спокійно. Також додам, що в нас по місту їздить два квадроцикли. Там теж треба мати права. Ми будемо звертати на це увагу, але наразі на них немає скарг.

Штраф за алкоголь — 85 грн

Поки ловили мопедиста, стало темніти, на вулицях міста почала з'являтися молодь. Одні просто відпочивали, співали пісень під гітару, спілкувались. А інші, і їх на жаль нам зустрілась переважна більшість, випивали. І, як ви вже здогадались не просту водичку, а алкогольну. 

Найбільше хлопці та дівчата, віком від 14 до 18 років, локалізуються в міському парку. Там вони галасують, смітять, одним словом, розважаються по повну.

Ще одним місцем нічного відпочинку став ринок «Колгоспний». Тамтешні павільйони, які колись використовувались в цілях торгівлі, зараз молоді за лавки та столи. Там вона влаштовує посиденьки з пивом та чіпсами. На зауваження полісменів реагує нервово, з такими собі «підколами». Патрульні робили зауваження та штрафували на 85 гривень. 

При патрулюванні в центральному парку, до поліцейських підійшла козятинчанка і вказала на припаркований автомобіль, у якому гриміла музика. Мовляв, там переховують наркотичні засоби. Ну як на таке не відреагувати? У водія та його пасажира, перевірили документи. Обдивилися з усіх боків машину ( кишені, багажник, під килимками). Нічого не було. 

Також перевірили спортивний майданчик, який розташований на території Козятинської сільської ради. Порушень не виявили.

—  Все ж таки хочеться, щоб молодь приходила туди займатися спортом та спілкуватися в зручних умовах, а не розпивати спиртне, пошкоджувати майно і сміття, — наголошує Євген Трайдакало. — Такі випадки були та особи вже притягнуті до відповідальності, крім того там є відеоспостереження.

Дозволяється їздити мопедом чи скутером якщо:

— Хочу звернутися до батьків, щоб дивилися за своїми дітьми. Адже, якщо водієві є 16 років — відповідальність несе він. Якщо немає — на батьків складається протокол за частиною 3 статті 184 Адмінкодексу. Це означає неналежне виконання батьківських обов'язків. Потім справа передається до суду, який призначає штраф від 1700 гривень. І наголошую — якщо неповнолітня дитина, або її батьки, два і більше рази буде притягуватись до адмінвідповідальності, то надалі вона, до 18 років, буде поставлена на профілактичний облік, — каже начальник сектору превенції козятинського відділення поліції Євгеній Трайдакало.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (15)
  • Слава Украинец

    Він навіть в розповіді про мопедіста каже що він не вивчився на категорію А1 а йому зробили😂🤣напевно допомагав робити🤔
  • Слава Украинец

    Трайдакало це пеша корупційна сволота у козятинському районі. Він навіть постанову без помилок скласти не може))))

    А діточок на квадриках чіпати не можна😂
  • Владимир Харченко

    Так квадр не  можно зупиняти  😃 навіть якщо порушують перед самими ними. 🦧🦧🦧 (був свідком коли ця дитина зі своїми подругами сідала за кермо перед патрульно машиною
  • Марина

    Наша поліція (міліція)  вміє вилучати самогон, пресувати дітей, особливо якщо вони навчаються в нашому училищі, а от бандитів, крадіїв, шахраїв ім не  по зубам. Я живу в с. Козятині, майже кожен вечір чую рев мотоцикла , навіть не розумію, чи в мене слух ідеальний, чи в поліції глухі, чи може то іхня дитина  гасає містом, тільки додаючи "газку".? Боже , нафіг нам ця поліція?  Особисто я взагалі не бачу ніяких позитивних зрушень. Я особисто 5.09.2019 року дзвонила на 102 про те , що в Вернигородку скоєно напад на місцевого вночі 04.09.2019 року, людина лікувалась майже 2 місяці в лікарні. скільки коштів на його лікування витратила сестра-одному Богу  відомо. Щоб ви розуміли гарантії на життя не давали. Хто правопорушення скоїв поліції відомо, а от питання, чи понесла ця тварина покарання? Ні!!!!!!!!! Вчора побита ним його  дівчина , в якої  2 неповнолітніх дітей , поліція викликалась не один раз. Питання : хто буде відповідати за насильство в сім'ї, яке тягнеться більше року? З ким залишаться діти в разі... не хочу писати про погане. Ганьба. Дітей "пресувати" багато розуму не треба, а от роботу свою поліція виконує на "2". Вибачте за емоції. Дільничий з Вернигородка ти взагалі є, чи ти привид.Якщо ні, дзвони 0975694505, я дуже чекаю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up