Дизель-поїзд «Козятин-Христинівка» відмінили

Дизель-поїзд «Козятин-Христинівка» відмінили
Після 22 листопада потяг на Христинівку вже не курсує

Через збитковість маршруту, в кінці листпада відбувся останній рейс поїзда «Козятин-Христинівка». Це викликало шквал негативних обговорень серед козятинчан у соцмережах. Мовляв, ось так залізниця дбає про людей. Скоро і колії почнуть розбирати

Відомо, що дизель-поїзд № 6297/6298 «Христинівка-Козятин-Христинівка» належить Одеській залізниці. І шлях до його майбутнього скасування було прокладено ще два роки тому, коли стан колії значно погіршився, а швидкість руху дизель-поїзда суттєво впала. Разом з ним впав і пасажиропотік — складав лише на 1-5 %, що відповідно не покривало витрат на його курсування. Продаж квитків на дизель-поїзд в межах Південно-Західної залізниці здійснювався лише квитковими касами вокзалу станції Козятин і складав в середньому за добу лише 4 квитки.

Як прокоментувала газеті «RIA» начальник пасажирського сектору козятинської дирекції залізничних перевезень Ірина Шклярська, пасажиропотік напряму

залежить від кількості проданих квитків на той чи інший приміський поїзд. Тому, навіть при значній заповненності поїзда він може бути низьким. Адже залежить від свідомості громадян в обов’язку здійснювати проїзд, придбавши квиток у касі чи у роз’їзного касира.

Відео дня

— Це може бути «перша ластівка» по відміні курсування приміських поїздів, — каже Ірина Шклярська. —  Якщо пасажири і надалі не будуть купувати квитки в касах вокзалів, станцій, де є квиткові каси, не будуть вимагати квитки у касирів квиткових роз’їзних, що обслуговують електропоїзди та дизель-поїзди, а місцеві органи влади не будуть відшкодовувати понесені збитки за перевезення пільгових категорій громадян, то на решті дільниць пасажири залишаться без соціальних приміських поїздів.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Олександр

    Якщо хтось їздив цим надшвидкісним поїздом Христиновка - Казатин той знає, що економія пального в руках тільки машинистів, що скоріше дойти пішки до кінцевої станції ніж ним їхати, а про пільговиків ( наших людей з вадами, студентів, пенсіонерів, учасників бойових дій та інших для нас дорогих людей) ніхто і не думав, так, як напрямок виявляється збитковим. А, як можна їхати з дітьми з 14.00 до 23.00 - 198 км.??? Це вже прокладено в УКР залізниці вже мабуть не два роки, ?............
    Зверніть увагу!!! На швидкість руху, кількість провідниць у вагоні. На мою думку кількість куплених квитків у касі не залежить від кількості пільговиків так, як вони, цього заслуговують.
  • Олександр

    Якщо і надалі укр залізниця буде утримувати на таких збиткових маршрутах по дві не професійні провідниці  то взагалі пропаде з ринку надання послуг в Україні
  • Юля Тисячна

    А людям що робити? Хто подбає про студентів, які ним їздили? ГАНЬБА

    Incognito reply Юля Тисячна

    Щоб відновити курсування приміського поїзда, людям необхідно надсилати ПИСЬМОВІ звернення до керівництва Укрзалізниці за такою адресою: 03150 МСП м. Київ-150, вул. Єжи Гедройця, 5. А також просити своїх сільських голів зробити звернення до керівництва Укрзалізниці та Міністерства інфраструктури, щоб відновили поїзд.
    Все у ваших руках! Поки що по "гарячих слідах" можна виправити помилку і відновити курсування поїзда, через декілька років буде набагато важче.
  • Арсен

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up