До окуліста можна за записом

До окуліста можна за записом

Молода лікар-офтальмолог працює по-європейськи

Один з лікарів у Козятині — офтальмолог Людмила Павленко, яка працює в ЦРЛ, завжди усміхнена, в доброму гуморі, оптимістична і обожнює свою роботу.

Людмила — корінна козятинчанка, закінчила п’яту школу, навчалася у Вінницькому медичному університеті. У 2010 році закінчила навчання, пройшла інтернатуру у Вінницькій обласній лікарні і вже 5 років працює в Козятині лікарем-офтальмологом.

Відео дня

Візит до лікаря — завжди стрес. Дуже важливо, щоб лікар був не тільки професіоналом у своїй галузі, але й міг підбадьорити, зарядити позитивом. Пані Людмила саме така!

— Я ні хвилини не шкодувала, що обрала цю спеціальність! — розповіла газеті “RIA-Козятин” Людмила Володимирівна. — Коли була на практиці, сиділа у лікаря-офтальмолога і вирішила, що це — моє!

Роблять операції

Крім прийому в поліклініці, Людмила Володимирівна робить операції на очах.

— З 2013 року в нашій лікарні проводяться оперативні втручання на передньому відрізку ока, — каже вона. — Видаляємо новоутворення повік, папіломи, атероми, антиглаукоматозні операції, оперуємо катаракту. До нас приїжджає з Києва професор Дмитро Жабоєдов. Він входить до п’ятірки найкращих лікарів-офтальмологів України. Йому асистує лікар В’ячеслав Повх, який раз в тиждень проводить до- і післяопераційні консультації. Найчастіше робимо операції з приводу катаракти — міняємо кришталик. Сама операція — безкоштовна. Пацієнту треба лише купити кришталик. Він у Козятині коштує до 8,8 тисячі гривень. А це приблизно на тисячу дешевше, ніж, наприклад, у Вінниці.

За словами Людмили Павленко, до Козятина на такі операції приїздять навіть з інших областей. Нещодавно пацієнткою була жінка з Харкова. Багато лікарів відмовлялися її оперувати, через складність захворювання. Але в нашій лікарні дуже вдало прооперували.

Кожного дня на прийом до молодого лікаря приходить до 80 людей.

До лікаря йдуть зі скаргами на запальні захворювання ока — кон’юктивіти, кератити, блефарити, травмами та сторонніми предметами в очах. Як розповіла газеті пані Людмила, особливо у весняно-літньо-осінній період. Адже активно проводяться будівельні і сільськогосподарські роботи. Ускладнює роботу величезна кількість людей, які проходять профогляди. Зокрема, діти перед школою.

Проходьте профогляд в березні-травні! — закликає Людмила Володимирівна. — Подумайте в першу чергу про своїх дітей. У останні тижні серпня  — потрібно вистояти величезні черги!

Саме для вирішення проблеми черг під кабінетом пані Людмила прийняла європейське  рішення.

З 21 серпня я буду вести прийом за попереднім записом, — каже офтальмолог. — Записатися можна за номером 063-034-40-61. Тих, хто не записався, буду приймати у вільний від записаних пацієнтів час. Якщо людина записується на профогляд, я виділяю йому 5-10 хвилин. У інших випадках орієнтуюсь по ситуації. Без черги будуть прийматися пацієнти по швидкій допомозі, немовлята, вагітні жінки та учасники бойових дій. Сподіваюсь, це запрацює.

Людмила Володимирівна закликає людей уважніше ставитися до свого здоров’я і свого зору:

— Приходьте регулярно на огляд, тоді, коли назначає лікар, — каже вона. — Якщо щось починає турбувати, відразу йдіть до лікарні, а не через декілька днів або навіть тижнів, коли захворювання перейде вже на зовсім інший рівень. На профогляд приходьте завчасно, наприклад, у березні-травні, щоб не створювати ці величезні черги! Будьте добрішими один до одного! Частіше посміхайтеся і позитивно ставтесь до життя — це подовжує молодість і зберігає здоров’я!

Від редакції: Як повідомив газеті “RIA-Козятин” заступник головного лікаря по медицині Ігор Грубеляс, протягом місяця запрацює сайт районної лікарні. На ньому можна буде записатися на прийом, залишити відгуки, зауваження та пропозиції.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up