До Вернигородка приїхали працівники з області, де спалах коронавірусу?

До Вернигородка приїхали працівники з області, де спалах коронавірусу?
Фото з архіву
  • На гарячу лінію газети «RIA» зателефонував мешканець Вернигородка.
  • Він повідомив, що у їхньому селі ріжуть дерева люди, які приїхали з Чернівців.
  • Ми запитали у сільського голови, чи так це.
     

Сьогодні, 20 березня нам зателефонував чоловік, що мешкає у Вернигородку. Він не представився, але розповів, що до їхнього села привезли людей з Чернівців. Вони ріжуть дерева в центрі села, складають на причепи і кудись вивозять. При цьому, те, що приїхали саме з Чернівців, працівники кажуть селянам самі.

Нагадаємо, у Чернівецькій області найбільший спалах захворюваності на COVID-19. За інформацією Міністерства охорони здоров’я, станом на 10 ранку 20 березня в Україні зафіксовано 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Із них 15 — саме у Чернівецькій області. Один летальний, ще один пацієнт одужав.

Аби перевірити, чи дійсно у Вернигородок приїхали робітники із Чернівців, ми зателефонували до Володимира Гуп’яка, голови Вернигородоцької сільради.

Відео дня

— До нас зателефонував чоловік, каже, у селі ріжуть люди дерева і їх привезли з Чернівців. Чи правда це? — запитуємо голову сільської ради.

— А що, з Чернівців не можуть приїхати до нас люди на роботу? — відповідає питанням на питання Володимир Гуп’як.

— З Чернівців можуть приїхати, але в Чернівцях зараз епідемія коронавірусу.

— Вони приїхали пів місяця тому, — каже Гуп’як.

— І вони весь цей час були у нас? — перепитуємо ми.

— Так. Вони тут живуть, тут гуртожиток, — каже голова сільради.

Зазначимо, що перший випадок зараження на COVID-19 зафіксували у Чернівцях 3 березня. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу. Ушпиталили чоловіка 29 лютого. Було це майже три тижні тому.

Після нашої розмови із головою сільської ради ми знову зателефонували до мешканця Вернигородка, щоб розпитати подробиці. Він каже, що точно не знає, чи є у селі гуртожиток, тому що територія обгороджена високим парканом. А працівників бачив уперше кілька днів тому.

— Я не знаю, чи вони місяць були, — каже чоловік. — Бачив я їх десь числа 17–16 вже точно. До цього я не знаю, може, вони там десь і працювали, я ж теж на роботі. Зараз вони підчищали дерева на початку села, крону обрізали, а стовбур підчищали, типу під Євро. А це вони по селі біля пам’ятника липу зрізали, там каштани, то вже почали березу на городку біля клуба різати.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Yuliia Rudiuk

    А вам би лиш гучні заголовки писати... Раз на те пішло, уточніть, скільки людей, студентів та робітників, повернулося в села та Козятин із Києва, який у списку другий після Чернівецької області.

    Елена Удвуд reply Yuliia Rudiuk

    Ні, нам не аби гучні заголовки писати. До нас просто зателефонувала людина з села і розповіла про це. І цю інформацію підтвердив сільський голова.
  • Руслан Фраг

    Говорите Короновирус. а может кому то выгодно раздуть то что раздули !??? статистика смертей по годам от обычного гриппа  https://interfax.com.ua/news/pharmacy/645934.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up