Добрі серця: 14296 гривень і 5 доларів зібрали для сім’ї Монастирських

Добрі серця: 14296 гривень і 5 доларів зібрали для сім’ї Монастирських

Небайдужі до чужого горя козятинчани організували благодійний концерт із розіграшем лотереї. Все це для того, аби зібрати кошти на операцію Мілані Монастирській та подарувати їй надію на життя. Завдяки сумі, зібраній організаторами, вдалося закрити збір

Юній козятинчанці Мілані Монастирській ще немає двох років. Дівчинка хвора на нейробластому 4 стадії — рак симпатичної нервової системи. Зараз лікується в Туреччині. Спеціалісти готували її до операції. Вона вже перенесла шість блоків хіміотерапії.

Лікування надзвичайно дороге і тато з мамою не можуть самотужки його оплатити. Тому у соцмережах вони оголосили збір коштів. Аби допомогти сім’ї Монастирських, небайдужі козятинчани організували у Центральному міському парку благодійний концерт з розіграшем лотереї.

Відео дня

— Я вчилася з Валіком (батько Мілани — авт.) в одній школі, — розповідає Марина Машкіна, одна з організаторів. — Він на кілька років від мене старший. Коли дізналися, що залишилося зібрати ще дві тисячі доларів, вирішили підготувати благодійний захід.  Все зробили буквально за днів п’ять. Ми всі є великою командою, тому що кожен долучився до проведення. Без допомоги всіх не вийшло б цього всього.

Для того, аби зібрати кошти, організатори влаштували розіграш лотереї. Вони знайшли спонсорів, які допомогли з виграшними лотами, серед яких були сертифікати на піцу, абонементи до спортивної зали, салону краси, а супер-приз - поїздка Україною. Один квиток коштував 25 гривень. Окремо встановили кошик для благодійних пожертв.

Лариса Полонська прийшла на захід всією родиною. Особисто придбала два квитки. Історію Мілани їй розповіла дочка.

— Я і раніше долучалася до благодійних акцій, допомагала різним діткам, — каже жінка. — Такі акції дуже потрібні. Бо люди зараз не в змозі заплатити за лікування самі. Воно дуже дороге.

— Скільки ти дасиш? Двісті чи триста гривень. Для нас це копійки. А людям це допомога. Треба допомагати одне одному. Навіть якщо кожен козятинчанин кине по 5 чи 10 гривень, це буде для сім’ї суттєва сума. Якщо кожен відмовиться хоча б від чашки кави і дасть ці кошти дитині, дасть Бог, це врятує їй життя, — додає Аліна.

Аби розважити гостей, підготували концерт. З танювальними номерами виступив колектив “Зорянка-арт”, гімнастичними вправами вражав воркаут колектив “One unit”, Аліна Рудик, Ліза Роман та гурт “Різні люди” співали пісні.

Анастасія Соломонюк співає в групі “Різні люди”. Каже, фішка їхнього колективу в тому, що може бути різний склад. У всіх діти та робота, тому не у кожного виходить долучитися до виступу. У квітні її гурт вже робив для Мілани благодійний концерт. Тоді вдалося зібрати близько 16 тисяч гривень.

— Дуже багато людей кажуть: “Ми вже давали. Нас дістало давати знову і знову”, — розповідає Анастасія. — Люди не гумові. Тому цього разу ми придумали цю концепцію з лотами. Так люди зможуть не просто пожертвувати гроші, а й отримати класні подарунки.

Також планувалася дискотека, проте через сильний вітер її довелося перенести.

Організувати захід допомогли міський голова Олександр Пузир та Церква Назарянина. А підприємиця Марія Мудра віддала виручені за день кошти з точок продажу у парку.

Разом з організаторами до акції долучилася Алла Набокова, хрещена мама Мілани та подруга її бабусі. Саме вона мала передати кошти сім’ї, тому що уся родина Монастирських зараз у Туреччині. В Козятині залишилася лише бабуся дівчинки, але і вона полетіла у четвер, бо Мілану готували до операції. Планували робити її у п’ятницю, проте через погані аналізи вирішили перенести на понеділок.

— Впали лейкоцити, тромбоцити і гемоглобін низький, — каже Алла. — Лікарі не наважилися оперувати, тому що могла бути кровотеча. Оскільки бабуся поїхала, я лишилася тут, можна сказати, за головну. Тому дівчата зв’язалися зі мною.

Ми поспілкувалися з організаторами після проведення акції. Завдяки спільним зусиллям зібрали 14296 гривень і 5 доларів. Таким чином вдалося закрити збір.

— Кошти ми вже передали, — каже Марина Машкіна. — Ми чекаємо на операцію А після цього у неї буде ще два блоки хіміотерапії - сьомий та восьмий, і курс радіології. Наразі збір припинено через те, що немає рахунку на радіологію. Коли виставлять рахунок, ми продовжимо збір. Тому що лікування триватиме.

“Величезне вам дякую від усієї нашої сім’ї!!! Дякую, що не залишилися осторонь, що знайшли час та кошти, аби підтримати нашу сім’ю і в цей нелегкий період допомогли ще на крок наблизитися до заповітної мрії стати здоровою! Величезне материнське дякую кожному доброму серденьку, завдяки якому нам вдасться пройти лікування у хорошій клініці”, — написала на своїй сторінці у Facebook Олеся Монастирська, мама Мілани.

Олена Удвуд

Нагадаємо:

Мілані потрібні кошти на лікування. Давайте допоможемо!
 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній) 13:03 Лелеки повернулися, а їхньої домівка немає — зруйнували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up