Додаткові «опції» поліції — пункт незламності та дублювання «Повітряної тривоги». Як це працює у Козятині?

Додаткові «опції» поліції — пункт незламності та дублювання «Повітряної тривоги». Як це працює  у Козятині?
  • Важливо. Із 24 листопада підрозділи поліції Вінниччини працюють як додаткові «Пункти незламності». Також поліцейські автопатрулі в разі екстренної необхідності дублюватимуть сигнал «Повітряна тривога» та «Відбій повітряної тривоги» за допомогою гучномовця.
  • Розповідаємо як з цим у Козятині та нагадуємо адреси поліцейських станцій та відділків поліції у нашому районі

Через значну перерву в електропостачанні по всій території України активізувалася робота «Пунктів незламності». Мапу таких пунктів по всій країні можна подивитись за посиланням nezlamnist.gov.ua. Рекомендуємо одразу виписати адреси найближчих до вашого будинку.

У нашій області таких є 222. Там функціонують базові послуги: це електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Безкоштовно і цілодобово. Також цього тижня поліція Вінницької області анонсувала — як додаткові «Пункти незламності» працюватимуть і підрозділи поліції Вінниччини. У них можна зігрітися, зарядити свої гаджети чи скористатися стаціонарним телефоном.

Дізналися, як це діє у Козятині та загалом у селах колишнього Козятинського району. Ситуацію прокоментував інспектор ювенальної превенції відділення поліції  №2 Хмільницького відділу поліції Олександр Чернихевич.

Відео дня

— У чотирьох громадах (Козятинській, Глуховецькій, Самгородоцькій та Махнівській) є шість «Пунктів незламності», це не рахуючи пункти обігріву, — розповідає Олександр Чернихевич. — Також у нашому райвідділі є кімната, де людина може зарядити телефона та попити чаю. Наразі ще ніхто не звертався. І наскільки мені відомо, по всіх шести пунктах, також ще ніхто не приходив. Але звернутися за допомогою може кожен бажаючий.

Також у поліції з’явилася ще одна досить важлива «опція» — відтепер поліцейські автопатрулі дублюватимуть сигнал «Повітряна тривога» та «Відбій повітряної тривоги» за допомогою гучномовця. Все це через нестабільну ситуацію з енергосистемою.

«Ворог намагається знищити енергетичну систему нашої країни. Після чергового масованого ракетного обстрілу території України російською федерацією, більшість квартир та будинків залишається без води та електроенергії. Тож поліцейські автопатрулі дублюватимуть сигнал «Повітряна тривога» та «Відбій повітряної тривоги». Закликаємо не ігнорувати оповіщення та негайно прямувати до найближчого укриття», — повідомили на сайті поліції Вінницької області.

Запитали, як це працюватиме у наших громадах?

—  У нашому відділенні поліції є сім гучномовців, — пояснює Олександр. —  Мова йде про поліцейські автомобілі. У кожного співробітника є аудіозапис, де оголошується і «Повітряна тривога» і «Відбій», яку вони можуть увімкнути, якщо буде така необхідність. Також слід додати —  по громаді гучномовці є у Махаринцях, у міській раді і стаціонарний гучномовець у ДСНС. Якщо і відбуваються планові чи аварійні відключення електроенергії, то по черзі. Гучномовці є і вони можуть частково працювати. Наголошуємо — дублювання поліцією сигналу тривоги буде в разі екстреної необхідності.

Додаткові «Пункти незламності» від поліції у нашому районі. Адреси:

У разі відсутності мобільного зв’язку та/або електроенергії і вам потрібна допомога, ви можете звернутися до поліцейського офіцера громади, станція якого розташована найближче до вас.

Читайте також:

Чи працюють магазини та аптеки без світла

Як залишитися на зв’язку в критичній ситуації? Поради від ДСНС

Якщо спецлінія 102 перевантажена. Запрацювали додаткові телефони для звернень у поліцію

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up