Доля бібліотеки в руках депутатів

Доля бібліотеки в руках депутатів
  • Районна бібліотека під загрозою закриття.
  • Причиною стало не виконання домовленостей зі співфінансування закладу

Люди мого покоління були школярами, коли будувався “Будинок піонерів”, зараз Центр дитячої та юнацької творчості. Протягом останніх 30 років сюди завжди великий потік дітей - на різноманітні гуртки та, звичайно, в бібліотеку.

Зараз перший і цокольний поверхи — комунальна власність міста. Тут функціонує Центр дитячої творчості — 18 гуртків, а  це 40 груп із загальною кількістю більше 600 дітей. Іншу частину приміщення займає управління освіти району і районна бібліотека, яку весь час фінансувала Козятинська райрада.

У цьому році в період, мабуть кризи, постало питання співфінансування, оскільки по-господарськи було підраховано, що відвідувачі бібліотеки, це в основному мешканці міста. І дійсно так.

Відео дня

Мерія погодилась на співфінансування бібліотеки і на початку року було виділено депутатами 300 тисяч з бюджету міста. На сьогодні гроші закінчилися. Колективом поповзли чутки, що їх і не буде.

Є надія на те, що 9 листопада під час чергової сесії міської ради гроші будуть виділені і загроза закриття відпаде.

Прокоментувала ситуацію з бібліотекою голова бюджетної комісії Козятинської районної ради Аліна Діденко:

— Домовленість була, що місто передасть 600 тис. грн на утримання бібліотеки у 2018 році. Перший транш 300 тис. грн місто надало, а ось ще 300 — ні. Сьогодні людям немає чим виплатити заробітну плату. А, відтак, працівники мають бути або попереджені про скорочення, або маємо прийняти управлінське рішення щодо цього.

Половину на утримання бібліотеки перерахував район. Мер пообіцяв, що, якщо і передадуть гроші, то в грудні. А людям потрібно платити заробітну плату за жовтень, листопад та грудень. Вихід з ситуації такий: бібліотеку або перенести у велике село в районі і вона буде там легалізована та працюватиме на бібліотечній системі в районі. Або, якщо бібліотека буде знаходитися в місті, то оптимізувати до тієї частини, щоб обслуговувала лише район.

Зараз осінь, час жовтогарячого листя, похмурого неба і сильного вітру. В бібліотеці в цей час зовсім інша атмосфера. Тут по-особливому затишно, тихо і тепло. Ця атмосфера чарує всіх. Бібліотека – це незвичайне місце, де не тільки зберігаються книжки, це те місце, де багато хто знаходить собі затишок і відкриває для себе новий світ. Депутати на чолі з Пузирем мають задуматись над цим.

Чиатйте також думку козятинчан: Чи потрібна місту бібліотека?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Віталій Марчук

    Піздьош! Все фінанси.  "КАЗНОКРАДИ" не буду називати хто ними Є!!! Самі догадаються.

    Анонім reply Віталій Марчук

    Ну перше слово можна було би і не писати, а далі можна і розшифрувати, і конкретніше.
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up