Долю 76-річної жінки вирішив виконком

Долю 76-річної жінки  вирішив виконком

Про людей, які залишаються самотніми при живих дітях, газета “RІА-Козятин” часто розповідає. Деякі з них стають підопічними міського терцентру, де функціонує п’ять відділень. Ми розповімо про долю жінки, яка була клієнткою центру і про людей, які надавали їй послуги

Знана в місті у 80-90 роках по залізничному домоуправлінню Тамара Голоскевич мала сина-п’яницю і родичів, яким було не до неї. Вона тривалий час користувалася безкоштовними послугами терцентру. Рішення виконкому Козятинської міської ради від 31.05.2017 року, яке було введене в дію 1 вересня, забороняло давати безкоштовні послуги тим, у кого є працездатні діти. З першого вересня для Тамари Олексіївни змінилися й послуги. Її перевели на платну форму забезпечення. Поскільки у жінки не було можливості платити за дворазовий прихід співробітниці терцентру, її провідували тільки один раз в тиждень по середах.

Опікувалась Тамарою Олексіївною Наталія Дем’янчук, яка з відкритою душею ставилася до таких, як пані Тамара. Коли не прийде до своєї підопічної, бачила спину її п’яного сина. Тільки співчувала жінці і робила все найкраще для її обслуговування. Одного разу, відвідуючи своїх підопічних, пані Наталії розповіли зворушливу історію, що син пані Тамари збирає гроші на похорони своєї матері(!).

Не дочекавшись середи, працівниця терцентру пішла за знайомою адресою. Та двері ніхто не відчиняв. Довелося викликати поліцію. Прибулі на виклик поліцейські не відразу погодились відчиняти двері. Ну, збирав син гроші на похорон матері, можливо, він з перепою з головою не дружить. Та Наташа Дем'янчук зі своєю подругою по роботі Лілією Сичевською вмовили поліцейських. Яке ж було здивування всіх присутніх, коли з іншої сторони дверей з’явилась постать п’яного сина, який запитав остовпілу громаду: “А що трапилось?” Сморід, який розносився по квартирі, давав відповідь, що трапилось. Покійна лежала в кімнаті вже четвертий день...

Відео дня

З вічно п’яного сина користі ніякої. Розшукувати невістку чи онуку, було не на часі. Довелось обов’язки родичів взяти на себе терцентру. На гроші, які мала отримати небіжчиця, замовили труну, заплатили за послуги ритуального бюро. Поховали чужу для них людину так, що деяким близьким треба повчитися.

Від редакції:

На жаль, таке людяне серце, як у дівчат, що обслуговують нужденних на дому, не у всіх. Чому виконком міської ради не турбується про людей похилого віку, у яких складні життєві умови, у яких тільки на папері є родичі?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up