Допоможіть лелеченяті «Бушику» повернутися в дику природу

Допоможіть лелеченяті «Бушику» повернутися в дику природу
Таким був «Бушик» в день нашого приїзду
  • Історію, яку ми хочемо розповісти трапилася в Титусівці. На подвір’ї пані Євгенії ріс ясен, який від старості літ перетворився на 10 метровий стовбур. На стовбурі дерева пара лелек змайстрували гніздо. Євгенія і її сусіди раділи таким новоселам. Тільки 9 червня трапилось лихо — стовбур ясена не витримав власної ваги і рухнув на землю разом з лелечим кублом 

На гурт збіглися сусіди і небайдужі люди, серед яких найактивнішими були Володимир Подулецький, Роман Матвійчук та Олександр Перець. Адже надворі вечоріло, а колодою, діаметром мало не метр, було перекрите перехрестя двох вулиць 

Коли колоду по частинах порізали взялись до гнізда, вірніше взялись до того, що від лелечого кубла лишилось. В груді землі з гілками титусівчани знайшли лелечиня. В якого було зламане крило і воно не могло стати на ногу.

Відео дня

Перелякане пташеня, яке назвали Бушиком, Євгенія забрала додому, а ранком наступного дня стали радитись, як Бушика повернути лелекам. 

Все,що залишилось від гнізда лелек

Зателефонували рятувальникам і ті приїхали на виклик. Тільки, за словами сусідів Євгенії, рятівники сказали, що каркас умовного кубла буде готовий за дня чотири. Тоді вони приїдуть і поставлять його. 

— Нічого не допомігши, пожежники поїхали, —  казали титусівчани.

 

Лелечка стоїть на дереві вже третю годину

Лелечка нерухомо стоїть на іншому дереві. Кажуть селяни, що так постоїть години дві, а потім кружляє на місці кубла.

«Бушика» Євгенія викормить і виростить, тут сумнівів немає. Вона всією душею прикіпіла до птаха. Сьогодні, 11 червня, повезе його до ветеринара. Хоче отримати пораду й допомогу, щоб вилікувати йому крило.

А ми звертаємось до фахівців птахівництва дикої природи. Допоможіть Євгенії конкретними діями чи порадою. Що треба робити, щоб «Бушик» не виріс качкою, гускою чи індиком. Йому треба вчитися літати і повернутися в дику природу. Чи є та можливість, щоб після декількох днів розлуки, дорослі лелеки  пташину малечу признали як свого і чи переселяться вони з «Бушиком» у нове гніздо?

Так піклуються про лелек за кордоном

Як шкода, що у нас немає зоозахисних організацій, як в Іспанії. Там лелекам недоводиться гніздитися на деревах з надгнилим корінням.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Риа я твой рот ебал

    Все молодцы и удачи вам , искренне желаю, всего наилучшего !!! Не нужно удивляться , что у нас есть и чего нету , вы всю жизнь живете в этом болоте , здесь не то , что на птиц ,здесь на людей похуй всем !!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up