Дві «двійки» ходити не буде

Дві «двійки» ходити не буде
Так як раніше, вже не буде. Кількість рейсів скоротили в половину, адже перевізники вважають маршрут збитковим

Халепа. Перевізники в один голос заявили, що маршрут збитковий і пускати два автобуси, так як було раніше, ніхто не збирається

Перевізники маршруту №2, що їздить за графіком «Залізничне училище — село Козятин, Іванківці» ще влітку відмінили один автобус. Раніше «двійок» було дві і ходили вони кожні півгодини. Наразі два рейси курсує тільки зранку, до 10.00. Решту дня автобус їздить один і через годину. Такий графік не задовільняє козятинчан. Люди скаржаться на переповнену маршрутку. Мовляв, рейс доволі людний і одного автобуса не вистачає. 

— У ХХІ століття чекати транспорт цілу годину? Таке може бути тільки в Козятині, — висловлює своє обурення пасажирка «двійки» пані Галина. — У сусідніх містах, наприклад, в Бердичеві, міський транспорт ходить один за одним. Цивілізація в людей, зручно та приємно. У нас же чомусь автобус треба чекати півгодини, а двійку взагалі — годину. Тим паче, вона постійно запізнюється і збивається з графіку. Погодьтеся, не дуже приємно чекати взимку маршрутку на холоді стільки часу. Ми вже змирились, що влітку тепло, можна ногу перекинути через велосипед і їхати на роботу, не чекаючи автобуса. Але зараз зима. Можна було б перевізникам хоч трохи подумати про людей. Ціни на проїзд підняли, а комфорту — нуль!

Щоб дізнатися, чому скоротили кількість маршрутів №2, ми звернулися за коментарем до перевізника. Як стало відомо, цей маршрут має їх аж два. Один перевізник Дмитро Антонюков (по місту), другий — Анатолій Сульжук (на село Козятин та Іванківці). Така ситуація нам здалася трохи дивною і не зрозумілою. Спробували розібратися.

Відео дня

На запитання: Чому «двійка» їздить одна? ми почули від пана Дмитра зустрічне: «А чим її заправити?» І взагалі, у розмові з перевізником запитань виявилось більше, ніж відповідей.

— На село Іванківці є інший перевізник, а я тільки по-центру, — додав Дмитро Антонюков. — Що я буду мати? Я навіть на заправку не зароблю. Пускати два автобуси до «універмага» і до «ПТУ»? Ви що, шуткуєте? Я перевізник «двійки». Раніше вона ходила на Іванківці і зараз також ходить, але це вже не мій маршрут. Зранку, до 10 години їх ходить дві. Мені ж треба водію платити! 

Для повної картини ми поспілкувалися також з Анатолієм Сульжуком. Спочатку він заперечив, що це його маршрут. А потім додав, що рейс збитковий (не зважаючи на те, що ціну на проїзд підняли — по місту 5 гривень, на село Козятин 6, а в Іванківці — 8).

— Автобус то №2, але він рахується за маршрутом «Автостанція-Іванківці». Але ми їздимо за графіком «двійки». І рейси на село Козятин та Іванківці закріплені за мною. Два автобуси не буде ходити, бо вони збиткові. Раніше, коли ми їздили і «сімка» наша була, то ми дотували «двійку» і перекривали. Зараз «сімку» забрали, а давати дві «двійки» — це свої гроші викидати. 

З вищесказаного складається враження, що перевізники нікому не підпорядковуються, і що хочуть, те і роблять. Захотіли, відмінили автобус, а захотіли — додали.

Щоб розставити крапки над «і», в день, коли робився номер, за коментарем ми звернулися до начальника управління житлово-комунального господарства Євгенія Малащука. Але роз’яснення не отримали, оскільки він був у відрядженні.

Тож продовження теми читайте в наступних номерах.

Опитування

Чи влаштовує вас, що маршрут №2 ходить один і через годину?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up