Дві години з поліцейськими: штрафи не виписували, а маски роздавали

Дві години з поліцейськими: штрафи не виписували, а маски роздавали
Поліцейські роздають козятинчанам захисні маски
  • Репортаж. За дві години з поліцейськими журналісти побачили, чим годують нацгвардійців, що патрулюють на козятинських блокпостах, дізналися, яким саме дезрозчином обробляють автівки.
  • Поспілкуватися з козятинчанами, які порушують умови карантину, а ще натрапили на «трохи втомленого чоловіка», який вирішив відпочити на сонечку, чим занекопоїв містян

Вівторок, 7 квітня. На чергуванні — начальник сектору реагування патрульної поліції №2 Геннадій Левчук та поліцейський сектору реагування В’ячеслав Березнюк. На годиннику — 13.00. У спецмашині пахне борщем, котлетами та тушкованою капустою.

— Спочатку розвеземо обіди нацгвардійцям, які перебувають у військкоматі та на блокпостах, — каже Геннадій Левчук. — Вони служать у Калинівці, а на момент карантину — тут, у нас. Шість бійців по черзі несуть службу разом з поліцейськими, рятівниками, представниками громадських формувань та працівниками медичної галузі. 

Відео дня

За словами правоохоронців, їсти варять у харчоблоці козятинської міської лікарні. Годують тричі на день — сніданок, обід та вечеря. В раціоні — каші, супи, борщі, овочі та м’ясо. 

Раздавали маски козятинчанам

Дорогою до блокпостів кілька разів зупинялися. Багато козятинчан не дотримуються режиму «Всі в масках». Поліцейські підходили до перехожих і запитували, чого без маски. Були такі, що їх мали та тримали у кишені. А були й такі, що масок не мали взагалі. У такому випадку вони отримували їх від поліцейських.

 — З понеділка, 6 квітня, ми роздаємо маски всім тим, в кого їх немає, — розповідає далі Геннадій Левчук. — Вдень приблизно йде сто штук. Також при патрулюванні вмикаємо гучномовець, де звучить запис про нагадування карантинного режиму та обмежень, які діють в місті. Проводимо роз’яснювальну роботу.

Козятинчани - не байдужі

Їдучи містом з гучномовцем, в районі танка побачили натовп людей. Зупинилися.

Коли підійшли ближче, то побачили, що в кущах, на околиці дороги, лежав непритомний чоловік. Перехожі намагались до нього догукатися, та він лежав непорушно. Люди розповіли, що викликали швидку допомогу. Поліцейські повернули чоловіка на бік, трохи розкутурхали його і він прокинувся.

Виявляється, чоловік перебрав з алкоголем і вирішив прилягти, відпочити. Але умов карантину дотримався — був у масці. У цій ситуації радує небайдужість козятинчан, які не пройшли повз, а проявили людяність і небайдужість. Добре, що все добре.

Як міряють температуру та чим дезінфікують

Дочекавшись швидкої, ми сіли в автівку та поїхали на санітарно-карантинний блокпост Махнівської ОТГ. Тут патрулюють нацгвардійці, рятувальник, поліцейські та медпрацівник. 

— Ми здійснюємо температурний скринінг, — розповідає фельдшер-лаборант Козятинського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Галина Коцепуд. —  На зміні по 12 годин. Якщо температура більше 37,3 — викликаємо швидку, діємо відповідно до пам’ятки. Сьогодні на моїй зміні таких випадків не було.

За словами поліцейських, на блокпостах зупиняють автівки за порушення правил дорожнього руху. В основному водії забувають зупинитися перед знаком «СТОП контроль». Штраф за таке — 255 гривень. Також дивляться на реєстрацію авто — якщо з іншої області, то зупиняють для більш детального огляду, якщо є підозра — дезінфікують колеса транспортного засобу. 

Дезінфекцію проводять рятувальники. Дезрозчин — Хлорантоїн 0,1%. Як нам розповіли, розчин готується раз на три дні.

— Водії ставляться до дезінфекції позитивно, з розумінням, — сказав рятувальник, що якраз був на зміні. — Бувають випадки, що самі просять, щоб їм автівку продезінфікували.

СТОП контроль діє для всіх

За час нашого перебування на блокпосту зупинили одну машину — водій проїхав знак «СТОП контроль». Йому провели температурний скринінг, який показав температурну норму. А сержант поліції Олена склала протокол.

Дорогою в Козятин відвідали ще один карантинний блокпост, який діє на Козятинщині — на перехресті вулиці Білоцерківської та 8-мої Гвардійської. Тут здійснюють патрулювання два нацгвардійці, двоє поліцейських і дві людини з громадського формування. Температури тут не вимірюють. Просто забезпечують контроль дорожнього руху, слідкують за безпекою та порядком на автошляху.

Поспілкувалися з Сергієм Тихеньким — головою громадського формування ТЧ-3 локомотивного депо та Вадимом Остапчуком.

— На цей місяць ми закріплені за цим блокпостом, — каже Сергій. — Затверджую графік чергувань, який потім погоджує начальник поліції. Наші дні — вівторок, середа. Знаємо, що ще чергують з Глуховець. В основному водії не зупиняються перед знаком «СТОП контроль».

Що таке Хлорантоїн?

Хлорантоїн має бактерицидні, туберкулоцидні, віруліцидні (включаючи збудника поліомієліту, всіх типів грипу, парагрипу, коронарної респіраторно-синцитіальних, ротавірусної, аденовірусної інфекцій, SARS, гепатитів, ВІЛ, вірусних гастроентеритів і інших), спороцидні і фунгіцидні (включаючи збудників кандидозів, дерматомікозів, цвілевих грибів) властивості. Видаляє механічні білкові, жирові забруднення, залишки крові, залишки лікарських засобів із зовнішніх поверхонь, внутрішніх каналів та порожнин виробів медичного призначення. За дезінфекційної активності Хлорантоїн  перевершує в 5-10 разів звичайні дезінфікуючі засоби і виключає застосування лужних миючих засобів. Використання Хлорантоїну дозволяє поєднати в одній операції стадії миття, дезінфекції та передстерилізації, скоротити тривалість санітарної обробки.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:00 Куточок Японії в Козятині, де квітнуть сакури й магнолії photo_camera 09:50 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 08:46 Не можна займатися сексом і вживати алкоголь. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 19:00 Попереджають про можливі аварійні відключення світла Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 16:49 Просять підтримати петицію про присвоєння звання Герой України посмертно Костянтину Соколівському 15:12 Зник 11-річний хлопчик, його розшукує поліція 14:40 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 14:30 Сильний вітер і дощ — попереджають про погіршення погодніх умов 13:01 Розчистив алею ялинок у Пиковці 12:42 Ветерани «Моноліта» стали переможцями благодійного турніру 12:10 Благодійники передали медичне устаткування та ліки в лікарні Козятина (пресслужба БФ) 11:50 У Козятині працювала виїзна бригада лікарів-онкологів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up