Як з поліцейськими офіцерами громади на Козятинщині?

Як з поліцейськими офіцерами громади на Козятинщині?
  • Поліцейські зміни. На посаду офіцера громади свої кандидатури подали всі козятинські дільничні інспектори та один працівник патрульної поліції. 
  • Які громади вже уклали меморандуми про співпрацю з ними, а які ще ні. Хто в таких випадках буде забезпечувати правопорядок?

Ще на початку лютого територіальні громади нашої області почали долучатись до реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади». Співпраця та партнерство між Головним управлінням Національної поліції й територіальними громадами регіону заключається у підписанні меморандумів. Додамо, що метою проекту є забезпечення кожної територіальної громади офіцером поліції, який житиме і працюватиме на її території та буде орієнтований на розв'язання безпекових питань її мешканців. Поліцейські офіцери громади запобігатимуть вчиненню правопорушень та злочинів, матимуть повноваження у розслідуванні кримінальних проступків, будуть проводити превентивну роботу з дітьми та стежити за безпекою дорожнього руху. Будуть мати належне матеріально-технічне забезпечення.

Наразі відомо, що в області проект підтримали 59 територіальних громад. З ними  керівник обласного главку поліції Іван Іщенко підписав меморандуми про співпрацю та партнерство.

Відео дня

Як з офіцерами на Козятинщині?

За словами керівника сектору превенції козятинського відділення поліції Євгеній Трайдакала, на Козятинщині наразі уклали меморандуми тільки дві ОТГ — Козятинська та Глуховецька. Щодо Махнівської та Самгородоцької — то вони поки що не готові до цього. 

— На початку березня відбувся набір на поліцейських офіцерів громади з числа атестованих працівників поліції, — каже Євгеній Трайдакало. — З нашого відділку поліції подали свої кандидатури один працівник патрульної поліції і всі дільничні. Вони пройшли тестування і зараз їх всіх запрошують на співбесіду. Тобто, все це ще в процесі.

Вже відомо, що в Козятинській ТГ має бути шість дільничних офіцерів поліції. В інших  — залежно від кількості населення. Як зауважив Євгеній Трайдакало, на даний час Козятинська міська рада поки погодилася тільки на два. Якщо козятинські поліцейські пройдуть конкурс і закінчать двомісячне навчання, то в місті буде поки чотири дільничних і два офіцери. 

Замість дільничних будуть офіцери

Напрошується питання: «А що робити тим ОТГ, які не підписали меморандуми? В них не буде ні офіцерів поліції, ні дільничних?»

— Дільничні в нас є і вони і будуть, — пояснює Євгеній Трайдакало. — Це якщо вже так станеться, що всі захочуть бути з поліцейськими офіцерами громади (це стосується ОТГ), то тоді дільничних не буде взагалі. Раніше було так, що поліцейський офіцер громади — це додаткова посада, а зараз воно так не виходить. Офіцер громади має бути на зміну дільничного. Тобто, посаду дільничного ліквідують і зроблять її посадою поліцейського офіцера громади. Але поки всі ОТГ не визначаться з офіцерами — будуть дільничні.

Також Євгеній Трайдакало розповів, що має ще бути набір на поліцейського офіцера з числа цивільних осіб. Наприклад, якщо є в селі кандидатура і його хоче громада (обов'язкова умова вища юридична освіта), він теж може бути офіцером громади.


Більше часу на громаду

Яка ж відмінність між дільничним інспектором поліції та поліцейським офіцером громади? В принципі, їхні обов’язки однакові. Єдине — поліцейський офіцер повинен більше часу проводити безпосередньо в своїй громаді. Керівництво райвідділу буде мінімізувати його залучення на інші заходи. Плюс він буде підзвітним двом керівникам — голові ОТГ і начальнику поліції. Але більше — другому. Тому що офіцер буде мати звання і зарплату буде отримувати в поліції. Громада не бере на себе такий обов'язок. Натомість вона має забезпечити працівника робочим кабінетом, транспортом та, за можливості, службовим житлом.

До всього цього також слід додати, що проект «Поліцейських громади» передбачає ще і створення поліцейських станцій. За словами Євгенія Трайдакала, на Козятинщині їх буде дві — одна в Бродецькому, вона буде відноситись до Глуховецької селищної ради. І друга — в Кордишівці, вона буде відноситися до Козятинської міської ради.  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up