Є антисептики і маски. Козятинчанка про ситуацію з COVID-19 в Африці

Є антисептики і маски. Козятинчанка про ситуацію з COVID-19 в Африці
Центральна лікарня у Яунде. Фото з сайту cameroon-report.com
  • Ми поспілкувалися із нашою землячкою, яка нині мешкає в Центральній Африці.
  • Вона розповіла нам, скільки там хворих, як країна протидіє поширенню вірусу та чому одразу перекрили міжнародне сполучення.
     

Віталіна (ім’я змінено) нині живе у Камеруні. Це держава у центральній Африці. Сама жінка з Козятина. Кілька років тому вона вийшла заміж за африканця і виїхала з України на Батьківщину свого чоловіка.

Як розповіла Віталіна, у Камеруні вже понад 70 випадків захворювань на COVID-19. Найбільше хворих у столиці Яунде. Саме там мешкає наша співвітчизниця.

Попри те, що у країні досить багато хворих, повний карантин, як у нас, там не запровадили. Відправили на карантин лише навчальні заклади: школи, садочки та університети. Зробили це 12 березня. Так само, як і в Україні. Але діти не на дистанційному навчанні.

Відео дня

А ще перекрили міжнародне сполучення.

— Тітка мого чоловіка живе у Франції, але напередодні приїхала до Камеруну, — розповідає Віталіна. — То її не випустили, бо закрили кордони. Вона вже більше двох тижнів тут.

Натомість з одного міста в інше можна поїхати без проблем. Міжміське сполучення у Камеруні не скасовували.

Наша землячка каже, що COVID-19 завезли у Камерун туристи з Європи. Імовірно, саме тому країна одразу закрила кордони. Першими, хто захворів, були двоє камерунців, що відпочивали у Франції. Але вони вже вилікувалися.

Що стосується обмежень, які запровадили у Камеруні, то там трохи змінили режим роботи розважальних закладів та базарів. Барам та ресторанам дозволили працювати лише до 18:00, а ринкам — до 16:00.

— Але вони як роблять, після шостої вечора відкривають чорний вхід і запускають відвідувачів в бари, - продовжує жінка.

Загалом Віталіна каже, що карантину ніхто не дотримується. Сама козятинчанка до цього ставиться серйозніше. Вона щодня робить вологе прибирання і протирає ручки та поверхні, до яких часто торкається, хлором.

А ще у Камеруні є в продажу маски, респіратори, рукавички та антисептики. Їх закупила держава.

— Але у нас немає захисних костюмів, — додає жінка.

Чоловік нашої землячки працює у лікарні. Лікарів не вистачає, тому і в нього роботи прибавилося.

— Додому він приходить, але якщо раніше у нього було чергування двічі на місяць, то тепер через коронавірус двічі на тиждень. Але з хворими на коронавірус він не контактує, — каже Віталіна.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up