Едуард Жарук: «У нас були постійні тренування». Як наші воїни здобули перемогу

Едуард Жарук: «У нас були постійні тренування». Як наші воїни здобули перемогу
Найкращі результати в усіх змаганнях продемонструвала команда тероборони Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки оперативного командування «Південь». У складі цієї команди виступали 10 козятинчан

Пишаємося. Наші земляки-воїни АТО взяли участь у всеукраїнському конкурсі територіальної оборони Збройних сил України. У складі команди-переможниці з 27 учасників (мешканців Вінниці, Жмеринки, Немирова та Козятина) десятеро – козятинчани

У п'ятницю, 1 жовтня, на Рівненському загальновійськовому полігоні завершився конкурс на кращий стрілецький взвод сухопутних військ Збройних сил України. Впевнену перемогу отримали після завершення змагань команда резервістів - учасників бойових дій у зоні проведення АТО/ООС з Вінницької області, у складі якої – наші земляки козятинці.

Такий конкурс проводиться вперше в Збройних силах України. Загалом змагалися чотири команди, донецький територіальний загін, вінницький, полтавський і закарпатський.

Відео дня

– Наші козятинчани, воїни АТО та ООС, були у складі 120-го вінницького територіального загону територіальної оборони. В нас були постійні тренування, – розповідає Едуард Жарук, учасник змагань. – Був етап – медицина. Потрібно було показати, як винести пораненого з поля бою, як накладати пов’язки, як накладається шина. Далі –  стрільба, виявлення диверсійної групи. Все те, що ми виконували в зоні АТО. Ніщо не давалося легко, однак ми показали найкращий результат і здобули перемогу.

Заключний етап змагань – тактична підготовка. Під час цього випробування конкурсанти демонстрували свої вміння рухатися по азимутах. А також виявляли та блокували ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Для цього етапу використовувалася система імітації бою «Лазертаг».

– Найважче було виявити диверсійну групу і знешкодити її. Потрібно було пройти близько 15 кілометрів в обмундируванні – касці, бронежилеті і виявити ворога. Прокидалися ми о шостій ранку.  Змагання стартували з 9 ранку і тривали до 15 години. Так більше тижня. Наша команда показала найвищі результати в усіх етапах змагань. Ми отримали грамоти, рації, також 29 жовтня нас запросили на нагородження в область. Мені все сподобалось, адже потрібно не забувати військові навики і бути готовим захищати країну, –  додає Едуард Жарук.

Загалом у складі вінницької команди було 10 наших земляків. Учасник АТО Олександр Рябоконь проявив себе як один із найвлучніших стрільців.

– В стрільбі відстань до мішені була 100 метрів. В мене було два магазини, в кожному по чотири патрони, тобто 8 патронів. Щоб вийти на хорошу оцінку, потрібно було вразити всі 4 мішені. Я це зробив на відміно. В мене всі патрони вразили в ціль, жодного промаху. Ми виграли золотий кубок. І я дуже пишаюсь своєю командою, - додає пан Олександр.

Зазначимо, з початку нового року загін територіальної оборони буде охороняти нашу громаду. Адже з січня набирає чинності закон про територіальну оборону.

– В кожному місті є стратегічні об’єкти, які потребують охорони. За ці об’єкти буде відповідати територіальна оборона. Я вже вдосконалив свої навички і зробив висновок, що буду служити в територіальній обороні. Сподіваюсь, пройду медичну комісію і берегтиму спокій свого рідного міста, – каже Олександр Рябоконь.

У складі команди-переможниці з 27 учасників (мешканців Вінниці, Жмеринки, Немирова та Козятина) десятеро – козятинчани: Володимир Вдовенко, Едуард Жарук, Олександр Мацюк, Андрій Вовк, Євген Гижа, Валентин Слободяник, Олександр Перепелиця, Олексій Крилов, Олександр Рябоконь, Василь Кривунець.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Чернодуб

    Оце жах нули молодці! 😉 🎉
  • Олександр Заічко

    Вітаю переможців

keyboard_arrow_up