Фельдшер швидкої: “Навіщо викликали. У нас перезмінка скоро!”

Фельдшер швидкої: “Навіщо викликали. У нас перезмінка скоро!”

Реакція бригади швидкої на виклик шокувала пацієнтку з гіпертонічним кризом. Довелось викликати повторно службу “103”

Не секрет, що з перепадами температури на вулиці в першу чергу страждають гіпертоніки. Це негативно впливає на їхнє самопочуття.

Так і сталося тиждень тому з героїнею нашої публікації, жителькою одного із сіл району. Жінці — 58 років. Має проблеми з тиском. 3 грудня у 18.00 їй стало зле. Скакнув тиск з позначкою 180/90. Знаючи свою хворобу, вона прийняла ліки, зробила укол, з надією, що допоможе. Але краще не ставало. Тиск неконтрольований, не реагував на препарати з домашньої аптечки. Що робити? Викликати швидку, щоб не сталось інсульту.

Приблизно в 19.00 зробила виклик і очікувала на допомогу. Через 40 хвилин карета медиків прибула. Перші фрази шокували пацієнтку: “Ви навіщо в такий час викликали нас! Не знаєте, що у нас скоро перезмінка? Швидку потрібно викликати або о 18.00 або вже після 20.00!

Відео дня

— Мене це неабияк засмутило і обурило водночас, я відчула свою провину, занервувала, — розповідає жінка. — Але ж хіба я планувала захворіти і ще й в “таку незручну пору”?

Звісно, який настрій лікаря, таке і лікування. Фельдшер оглянув жінку, зробив кардіограму, потім по інтернету відправила її на Вінницю, для розшифровки. Нашвидкоруч переміряли тиск.

За словами хворої, вона чула, як по телефону лікар з Вінниці сказала вколоти укол від тиску і трохи почекати, подивитись на реакцію організму. Але цього ніхто не зробив. Лікар швидкої сказала, що ще діють ліки, які я вживала до виклику швидкої, і що тиск падає. Усе добре. І поїхали. А ще до неї хтось зателефонував і вона відповіла, що вже скоро буде вдома!

Швидка поїхала. Та жінці від того краще не стало. Перемірявши тиск, впала в паніку — 190/100. Що робити? Помирати? Викликала швидку вдруге. По телефону диспетчер перепитав, чому повторний виклик і відправив іншу бригаду.

Друга швидка приїхала вже близько 22-ї години. Як розповіла наша героїня, це була лікарка від Бога. Вона заспокоїла, підтримала, зробила аналіз на цукор.

— Мені було дуже погано, голова шуміла, тиск зашкалював — 200/100, — розповідає жінка. — Мені зробили укол і госпіталізували.

Ось такі різні ставлення до пацієнтів зі сторони працівників швидкої. Залишається побажати всім, хто викличе цю службу при потребі, мати щастя не зустріти фельдшерів з нелюдським ставленням до хворої людини.

Марія ШЕВЧЕНКО

 

Після отримання інформації про візит "швидкої", редакція надіслала запит у Хмельник, куди підпорядкована Козятинська служба. Відповідь (коментар) прийшла тільки сьогодні після звернення у четвер редактора у головний Київський офіс. Перед цим фельдшер шукала "справедливості" у родини, яка поскаржилась — яке блюзнірство!) 

"Шановний головний редакторе Тетяно Лозінська! Ознайомившись із статтею, наданою нам на електронну адресу з приводу виїзду бригади ЕМД в с. Журбинці 03.12.2018 року, повідомляю Вам, що для коментування даної інформації необхідний час для з’ясування обставин виїзду, взяття пояснення у фельдшера з медицини невідкладних станів, що здійснював вказаний виклик, ознайомитись з документами, що стосуються вказаного виїзду (тобто, провести службове розслідування). Для здійснення цих заходів необхідний певний час, тому наразі не можу коментувати даний випадок, який  базується лише на словах хворої. І саме тому просимо Вас завчасно не робити узагальнюючих висновків і застережень для тих, «хто викличе цю службу при потребі», і не присвоювати людям, які стоять цілодобово на сторожі людського здоров’я і мають на рахунку врятовані життя ярлика «фельдшерів з нелюдським ставленням до хворої людини».В свою чергу, обіцяємо провести детальний розгляд даного випадку і зробити певні висновки. З повагою, головний лікар філії «Хмільницька СЕМД» І. Г. Браславська"

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up