Флешмоб #GlobalShevchenko сьогодні пройде в 25 країнах

Флешмоб #GlobalShevchenko сьогодні пройде в 25 країнах

У київському парку ім.Тараса Шевченка 9 березня відбудеться акція «Global Shevchenko» в рамках флешмобу, присвяченого дню народження Кобзаря

У четвер, 9 березня, о 15:30 в парку ім.Тараса Шевченка в Києві розпочнеться акція «Global Shevchenko», присвячена дню народження Великого Кобзаря. А о 16:00 сотні киян одночасно зачитають вірш «В казематі» (Мені однаково, чи буду ...)

Подібні читання в цей же час пройдуть в Ризі, Буенос-Айресі, Баку, Празі, Одесі, Маріуполі, Луцьку, Івано-Франківську, Рівному, Житомирі, Ужгороді, Сумах, Хмельницькому, Чернівцях, Миколаєві та багатьох інших містах.

Організатори акції в форматі фотосушкі представлять близько 200 фотографій учасників міжнародного флешмобу «Global Shevchenko», який протягом лютого-березня проходив по всьому світу.

Відео дня

Учасники акції робили фото та Селфі біля пам'ятників Тарасу Шевченку в своїх містах. На даний момент до флешмобу «Global Shevchenko» вже приєдналися понад 3500 учасників з 25 країн світу і 132 населених пунктів України. Зокрема, це учасники з Азербайджану, Білорусі, Болгарії, Вірменії, Греції, Грузії, Данії, Йорданії, Канади, Китаю, Куби, Латвії, Литви, Македонії, Польщі, РФ, Румунії, Словаччини, Словенії, США, Угорщини, Франції, Хорватії та Чехії.

Вчора в Бухаресті приєдналися до Всесвітнього флешмобу #GlobalShevchenko.

Церемонія покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку пройшла в Бухарестському центральному парку «Херестреу».

У заході взяли участь представники Союзу українців Румунії, студенти українського відділення Бухарестського університету, громадяни України, які тимчасово перебувають в Бухаресті і працівники Посольства України в Румунії, повідомляє власний кореспондент агентства.

«Життя Великого Кобзаря служить прикладом усвідомленого вибору людини, яка обрала нелегкий, наповнений випробуваннями шлях служіння українському народу», - зазначив тимчасовий повірений у справах України в Румунії Євген Левицький.

Про великого творчій спадщині Тараса Шевченка говорили депутат парламенту Румунії від українських громадських організацій, заступник голови Спілки українців Румунії Михайло Трайста, глава Бухарестського відділення Спілки українців Ярослава Колотило, головний редактор газети «Український кур'єр» (Curierul ucrainean), професор Іван Робчук.

Аспірант Бухарестського університету Іонуц Муту прочитав румунською мовою шевченківський «Заповіт».

Учасники заходу долучилися до Всесвітнього флешмобу #GlobalShevchenko, а на завершення разом заспівали «Реве та стогне Дніпр широкий» і «Думи мої».

Сьогодні президент Петро Порошенко візьме участь в церемонії вручення Національної премії ім. Т.Шевченка.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави:

"У четвер, 9 березня 2017 року, о 10:00 Президент Петро Порошенко візьме участь в церемонії вручення Національної премії ім. Тараса Шевченка ".

Церемонія пройде в Національному музеї Тараса Шевченка.

Варто також відзначити, російські окупанти на включеному Крим заборонили мітинг пам'яті Тараса Шевченка в Сімферополі і покладання квітів пам'ятникам Кобзарю за всіма окупованим містах. Як зазначають місцеві патріоти, російські агресори бояться українців.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up