«Гарнір по-французьки» в Козятині

«Гарнір по-французьки» в Козятині
​​​​​​​ Генеральна репетиція. Лічені хвилини до початку комедії
  • Про сцену. Народний театральний колектив «Smagron» презентував на козятинській сцені виставу «Гарнір по-французьки, або Дружня сім’я».
  • За день до показу п’єса була під загрозою зриву. Довелося за ніч знайти заміну актора, який мав виконувати роль Джорджа

Актори-аматори вийшли з цією виставою на сцену вже втретє. Прем’єра відбулася в рідному Самгородку. Готували «Гарнір по-французьки» за сценарієм Марка Камолетті цілий рік.

Бернар (Віктор Бєляєв) просить Роберта (Андрій Мотуз) збрехати, що Сюзанна його дівчина

Відео дня

За сюжетом, Бернар (Віктор Бєляєв) проводжає свою дружину Жаклін (Анжеліка Дідук) до мами, щоб зустрітися вдома з коханкою. Дзвонить телефон, Жаклін бере слухавку і чує, що Сюзетта з ресторану «Бон апеті» вже виїхала. Вона вимагає пояснень. Бернар бреше, що хотів влаштувати зустріч з другом сім’ї Робертом (Андрій Мотуз), який насправді є коханцем Жаклін. Дізнавшись це, дружина відміняє поїздку й залишається. Коли приходить Роберт, Бернар пояснює йому ситуацію й просить вдати, ніби жінка, яка прийде, його дівчина. Але першою приходить кухар Сюзетта (Жанна Бородянець). Роберт вирішує, що саме вона коханка його друга. Коли ж з’являється справжня коханка, Сюзанна (Неля Лущенко), їй доводиться вдавати кухаря. Завершується все тим, що приходить чоловік Сюзетти Джордж (Володимир Рукавчук), якому дружина пояснює, що трапилось.

Роберт (Андрій Мотуз) каже Сюзетті (Жанна Бородянець), що вони мають вдавати закоханих

Студент-другокурсник Андрій Мотуз зіграв у виставі роль коханця головної героїні. У вільний час полюбляє грати у футбол, волейбол та займатися плаванням.

— Виступаю в нашому колективі вже рік, — розповідає Андрій. — На сцені я ніколи не нервуюся, завжди спокійний. Можливо, перед виступом трохи нервую, але коли виходжу перед публікою, все минає. Почуваю себе інакше на сцені. Там я зовсім інша персона.

► Жаклін (Анжеліка Дідук) показує Роберту (Андрій Мотуз) записку від коханки з подякою за шубу, яку вона знайшла в кишені чоловіка

Бернар (Віктор Бєляєв) дає Сюзетті (Жанна Бородянець) гроші за мовчання

Анжеліка Дідук втілила образ Жаклін. Виступає разом з іншими акторами-аматорами вже більше п’яти років, відколи переїхала до Самгородка. Поза сценою вчителює. Працює в школі для дітей з особливими потребами. Театр для неї - своєрідна віддушина, де можна відпочити від буденної рутини.

Сюзанна (Неля Лущенко) зовсім не вміє готувати

— Наше життя — робота-дім-робота-дім, — каже Анжеліка. — А коли ти приходиш до будинку культури, коли вириваєшся на годину на репетицію — це класні відчуття. Ти виходиш на сцену і переключаєшся на щось зовсім інше. Коли ми підбирали ролі, мені спершу запропонували грати коханку. Я подумала, що це було б занадто для мене, хоча я б впоралася і з тим, і з тим. Але моя героїня мені близька за характером. Я зазвичай імпульсивна, і граю таку саму імпульсивну жінку, яка скрізь керує. Ніщо не може проскочити повз її ніс. Тому мені було дуже легко ввійти в роль. Ми навмисне не дивилися театральні постановки на Youtube, щоб не переймати чийсь досвід або чиюсь манеру і показати все так, як ми це бачимо.

У глядачів від перегляду комедії залишились позитивні враження. Олена Карпенко прийшла на спектакль з мамою. Каже, дуже рада, що у нашому місті хоча б час від часу показують вистави.

— Мені дуже сподобалася акторська гра, — ділиться враженнями дівчина. — Підкупило старання людей показати щось іншим, розвивати культуру. Молодці.

Сюзанна (Неля Лущенко) радить Жаклін (Анжеліка Дідук) сказати чоловікові, що вона теж має коханця

Але глядачі виставу могли не побачити. Напередодні виступу довелося шукати заміну для Джорджа. Актор, який мав виконувати його роль, не зміг вийти на сцену.

— Учора ввечері мені зателефонувала дружина одного з учасників і мене попередили, щоб ми на нього не розраховували, — розповідає керівник Ольга Савенець. — Ми мусили знайти заміну за ніч. Це — Джордж. Він перший раз на сцені, але оскільки він викладач, то зіграв експромтом і ми таким чином вийшли зі складної ситуації. А вчора було непереливки, хвилювалися дуже і лише завдяки Володимиру Рукавчуку ми сьогодні виставу змогли показати.

Джордж (Володимир Рукавчук) приходить забрати дружину Сюзетту (Жанна Бородянець). Вона розповідає чоловікові, що трапилося

еатральна група при Самгородоцькому будинку культури функціонує вже близько тридцяти років. Але звання народного аматорського театру «Smagron» отримав лиш два роки тому. У колективі близько 50 учасників. Актори виходили на сцену з п’єсами «Біля ковчегу о восьмій», «За двома зайцями», «Лісова пісня». Наразі готують дитячу музичну виставу «Дюймовочка».

— Ще у нас є такий дуже цікавий проект «Самгородоцькі відьмочки», — додає пані Ольга. — Де наші актори за допомогою гумору висміюють всі недоліки, які є в суспільстві. Наприклад, скоро у нас буде схід села. І ми підготували для нашого сільського голови сюрприз. Адже те, що люди не можуть сказати у вічі, вони кажуть зі сцени.

Олена УДВУД

Дивіться ще:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up