Газова труба в Білопіллі чекає на реставрацію

Газова труба в Білопіллі чекає на реставрацію

На гарячу лінію газети “RIA”-Козятин звернувся мешканець нашого міста Олександр Міронов. Він повідомив, що мешканці села Білопілля б’ють на сполох. Газова магістраль, яка проходить понад ставком, сильно нахилилася.

Ми відвідали село музею хліба. Дійсно, на одному із ставків Білопілля прокладені опори, які підтримують трубу газогону. Від них повідходили перемички. Деякі вже попадали в воду. Опори мають нахил у різні боки. А сам газогін нагадує змійку.

Один з мешканців села так прокоментував ситуацію:

— Я, хоча і не архітектор, але цю трубу так ніколи не проклав би. Коли здійснювався її монтаж, боялися, що трубу будуть чіпати корови. Останні там не ходять, а ось вода зробила свою чорну справу.

Відео дня

Мабуть, наш співрозмовник має рацію.

Зустрілися з двома жінками, які назвалися дівчатами.

— Газова магістраль від нас далеко, — розповіли вони. — Та новий голова, що очолив сільраду, потрохи лад наводить. Значить до труби ще черга не дійшла. Ми працюємо на фермі. Там порядок

Щоб прояснити ситуацію відносно газової магістралі в селі, ми звернулися в Білопільську сільську раду. Голова білопільської громади Віктор Якимчук повідомив, що ситуація з газогоном перебуває в процесі вивчення. Управління газового господарства має приспустити ставок та вирівняти опори. Коли розпочнуться роботи по усуненню недоліків на газовій магістралі, поки не відомо.

 

Від редакції: У прес-центрі “Вінницягаз” Оксана Поліщук повідомила, що ситуація відома керівництву.

— У Білопіллі проходить газопровід (майже 100 метрів) середнього тиску, від якого живиться  половина села, — констатує вона. — Справді, зимою ці опори від танення льоду були здвинуті. Небезпеки для забезпечення людей газом немає. Даний газопровід давно значиться в плані розвитку підприємства і підлягає заміні. Державний регулятор НКРЄ КП поки що не затвердив програму з пропозиціями щодо її ремонту. У новому проекті опор не будуть чіпати, газопровід буде повністю замінено і проведено іншим шляхом.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up