Газовики нараховують плату за транспортування газу навіть померлим

Газовики нараховують плату за транспортування газу навіть померлим
  • На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” звернувся мешканець міста Козятина Олександр.
  • Він повідомив, що на ім’я його покійної матері Олени Малай, яка пішла в світ інший 20 травня минулого року, прийшло повідомлення про оплату за транспортування газу.

Пан Олександр не може зрозуміти, яким чином померла має заплатити за газ, який за фактом не транспортується, адже газовий лічильник застиг на показниках, які були на день смерті господарки. 

За роз’ясненням ми звернулися в управляючу компанію ПАТ Вінницягаз. Коментар з цього приводу дала фахівець зв’язків з громадськістю Лариса Логінова. Вона повідомила, що транспортування газу є навіть тоді, коли газовий лічильник перекритий.

– Ми не знаємо, людина померла, чи вона не сплачує за газові послуги. Споживач за транспортування газу може не платити тільки в тому випадку, коли він буде від’єднаний від газової магістралі. Але якщо споживач з якоїсь причини знов хоче приєднатися до газогону, то він буде змушений сплатити повну вартість, як при первісному підключенні газу, – сказала Лариса Логінова. – Діти померлих батьків повинні переоформити спадщину. Якщо вони з якихось причин спадщину не переоформляють і не хочуть платити за транспортування газу, вони повинні повідомити, що за даною адресою вже не проживають.

Відео дня

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up