Геноцид: страждають хворі, немічні, діти, працівники

Геноцид: страждають хворі, немічні, діти, працівники

RIA перевірила, як теплопстачальник знущається над людьми

На гарячу лінію газети “RIA- Козятин” надійшло два дзвінки про те, що холодно в садочку №4 та в терапевтичному відділенні районної лікарні. Інформація стосовно дитячої установи не знайшла підтвердження за фактом на момент нашої перевірки. У садочку була температура +19. Як було раніше, знає той, хто телефонував. Щодо приміщення медичної установи, то за словами самих пацієнтів, це знущання над хворими і медичними працівниками. Температура в приміщенні терапевтичного відділення 11 січня була менше норми на 5 градусів, тобто всього 13 з плюсом.

Знаючи проблемні установи чи заклади, в понеділок, 14 січня, побували в дитячих садочках 1 та 4, в першій, другій школах та ліцеї, в районній лікарні і терцентрі.

У садочку №4 як і 11-го січня було 19 з плюсом. У садочку №1 на момент нашого візиту 13-15 градусів. У школі-ліцеї температура повітря в класах — від 10 до 13 градусів за Цельсієм. У школі №1 температура повітря в основному в межах норми, є класи, в яких температура +17. У школі №2 холодно по-справжньому  Термометри застигли на позначках від 11 до 16 градусів. Директор школи Євгенія Кудрявець дала розпорядження провести в цей день навчання за скороченими уроками Діти та викладачі перебували в верхньому одязі. Так само вчинили й в школі-ліцеї.

Відео дня

У районній лікарні найхолодніше в палатах терапевтичного відділення. Хворі лежать під ковдрами в теплих халатах та шапках на голові. Середня температура по відділенню +16. У дитячому відділенні за рахунок електричних обігрівачів температура тримається в межах 16-17 градусів. Без обігрівача температура повітря в палатах 14 з плюсом. Рятуються тим, що в пластикові пляшки наливають гарячу воду і обігрівають дітей.

У Терцентрі холодно. але щоб дізнатися, яка саме температура в реабілітаційній установі, нам порекомендували звернутися в міську раду. Кажуть, що там знають, чому котельні погано подають тепло. Але ми поцікавилися в утриманців, наскільки тепло в їхніх кімнатах. “Дуже холодно!” — відповіли.

З ким нам довелось поспілкуватися, всі сходяться на одному: такого геноциду стареньких, хворих та дітей, як нинішньоі зими, не було жодного року. Але якби доставляли до котелень краще паливо, в згаданих установах було б тепліше. Інколи підвозять дрова. Тільки ті дрова згоряють дуже швидко  

На одній з котелень, щоб закинути поліно в топку, і щоб не отримати грижі, треба одягати на себе пасок штангіста. Ось так знущаються над кочегарами роботодавці. Міська влада і управління соціальної політики стоїть осторонь. Влада вважає, що причиною холоду в приміщеннях є неполадки  в системі опалення установ? А для окозамилювання перед всіма, хто мерзне, “головний теплотехнік міста” Лівшиць розмахує пірометром — приладом, який лише вимірює температуру повітря, але ніяк не гріє.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Женя Парнасино

    Дивуюсь батькам,які відправляють своїх дітей до холоднючої школи.Моя знайома тримає своїх малят дома,одне дитя тільки після запалення легень.Лікування нині не дешеве.
  • Larisa Zelinskaya

    Ганьба меру "безгозподарнику")))

    Tatyana Kostiuk reply Larisa Zelinskaya

    У якого мати та батько лікарі...
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up