Глуховецький кар’єр приваблює туристів, моделей та фотографів

Глуховецький кар’єр приваблює туристів, моделей та фотографів
Фото з ФБ Сергія Міклухи
  • В соціальних мережах від козятинчан все частіше з'являються світлини з пейзажами глуховецького кар'єру

Не лише село Черепашинці Калинівського району славиться неймовірним кар’єром з водою небесно-блакитного кольору, куди приїжджають відпочивальники з усіх усюд. Усе частіше приваблює блакитноводий кар’єр з білим піском у селищі Глухівці Козятинського району. Люди їздять туди зробити гарне селфі, відпочити або просто насолодитись справжнім природним дивом Вінницької області.

Фото з інстаграм svetlana_zhornokley

Відео дня

Фото з інстаграм UA-Dianka🌸.BG-Dianche

Селище Глухівці розташоване за 70 км від Вінниці та 12 кілометрів від Козятина. Увагу туристів привертає справжнє природне диво — велика кількість білого каменю-пісковику та білої глини високої якості, які знаходяться в самому селищі, а також на його південних та північно-західних околицях. Хтось називає цю місцевість «українським Памуккале», за аналогією з неймовірними травертиновими терасами в Туреччині, хтось — природним дивом.

За 200 метрів до в’їзду в село, з лівої сторони дороги, простягається кар’єр, внизу якого знаходиться чарівне озеро небесно-блакитного кольору, оточене білим пісковиком.

Додамо, що кар’єр діючий, тому під час проведення робіт близько до озера не підпустять, проте можна милуватись красою згори. 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Natalie

    Карьер - это место особо повышенной опасности!
    Любой карьер не безопасен для прогулок!
    Считаю не верным, что людям раздаёт советы сама редакция и журналисты - куда ехать и где отдыхать!

    Вода в "озере" приобретает лазурный оттенок из-за белого грунта и  повышенного содержания солей и минералов, ни купаться , ни тем более пить - такую воду нельзя!  ОПАСНО для здоровья!

     Края карьера , и борта внутри карьера могут обрушиться в любой момент и человека (или группу людей) может завалить под обвалом !  Самостоятельный вход в карьеры  гражданского населения - СТРОГО ЗАПРЕЩЁН!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up