Голів яких сільських рад Козятинщини відправили в історію?

Голів яких сільських рад Козятинщини відправили в історію?
Керівники, яких ви бачите на фото, мають честь увійти в історію, як останні із могікан, хто представляв Козятинщину у попередній розгалудженій системі місцевого самоврядування. Фото з архіву Вісника Козятинщини

Нинішня реформа місцевого самоврядування, що відбулася в Україні, зменшила кількість керівників громад до 4, які очолили чотири ОТГ. Попередні ж керівники громад автоматично втратили свої повноваження із проведенням перших засідань нових рад. Представляти ж села, які приєднані до даних ОТГ, мають старости.

32 сільських та селищних ради, стільки ж керівників громад та виконавчих комітетів сільських та селищних рад Козятинщини, як і сам Козятинський район - це вже історія. Натомість вступили в права 4 ОТГ, які чи не вдесятеро зменшують когорту самоврядців на теренах Козятинщини (пише «Вісник Козятинщини»). До слова, до утворення спочатку Глуховецької, а потім Махнівської ОТГ, Козятинщина нараховувала 2 селищних та 32 сільських, одну районну ради, які об’єднували понад 480 депутатів

Більшість сільських голів Козятинщини вже по кілька скликань поспіль очолювали свої громади, серед яких справжніми "старожилами" можна назвати Збаразького сільського голову Людмилу Лавренюк, Козятинської сільської ради Тетяну Катерезюк, Махаринецької - Наталію Василюк, Сокілецької - Валерія Мусійчука. По кілька скликань займали посаду керівника громади Євгенія Слюсаренко із Жежелева, Лідія Павлюк з Дубових Махаринець, Віктор Свинарчук із Йосипівки, Микола Поліщук з Михайлина, Микола Корнійчук з Безіменного, Іван Байда із Кордишівки, Василь Шморгун з Пузирок, Олександр Максимчук із Зозулинець, Василь Блащук із Тернівки, Людмила Токова із Вовчинця, Володимир Гуп’як із Вернигородка, Інна Лозінська з Пиковця, Леоніда Рудас з Юрівки, Микола Чернипко з Самгородка, Віктор Нагорний із Флоріанівки, Таїсія Матковська з Поличинець.

Нинішня реформа місцевого самоврядування, що відбулася в Україні, зменшила кількість керівників громад до 4, які очолили чотири ОТГ. Попередні ж керівники громад автоматично втратили свої повноваження із проведенням перших засідань нових рад. Представляти ж села, які приєднані до даних ОТГ, мають старости. Кого виберуть на дану роль, поки що не відомо. Наразі йде обговорення кандидатур. Але чи серед них будуть екс-голови сільських рад, офіційно ще ніхто не оголошує.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up