Голова ОДА на Козятинщині. Що перевіряв?

Голова ОДА на Козятинщині. Що перевіряв?

Сьогодні, 6 листопада, голова облдержадміністрації Владислав Скальський перебуває з робочою поїздкою в Козятинському районі.

Першим об’єктом для ознайомлення очільник області обрав Білопільську АЗПСМ – одну із 15 амбулаторій, будівництво яких цьогоріч завершується в області на умовах співфінансування державного та місцевих бюджетів.

Нагадаємо: для розвитку сільської медицини та покращення матеріально-технічної бази сільських амбулаторій, за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості, у Вінницькій області заплановано побудувати 15 амбулаторій. На їх будівництво передбачено 142,68 млн грн, ( у тому числі: субвенція з державного бюджету - 128,36 млн грн., співфінансування з місцевих бюджетів – 14,32млн.грн).

Відео дня

За інформацією козятинської РДА, голова ОДА позитивно оцінив темпи та якість виконаних робіт у приміщенні Білопільської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини.

— Тут у мене набагато більше причин посміхатись - бачу якість виконаних робіт та готовність об’єкта. Молодий лікар уже 2 місяці працює і набирає свою базу декларацій. Я впевнений, що саме така форма роботи має бути головною для первинної ланки — підкреслив Владислав Скальський. — Я перевірив з’єднання з Інтернетом, оскільки добре розуміюсь на цьому. Мене цікавила швидкість з’єднання і якість зв’язку,- зазначив голова ОДА.- Тут вона достатня для того, щоб впроваджувати телемедицину: це, коли, в разі важкого випадку, потрібно провести консультацію з фаховими колегами третинного рівня, замість везти пацієнта в інший медзаклад».

У коментарях для ЗМІ Владислав Скальський зазначив: «Цього року сподіваємось здати 13 амбулаторій, хоча загалом програма охоплює 15. По конкретних об’єктах є різного плану проблеми, тому принципова позиція голови ОДА така: якщо амбулаторія готова, якщо вже може працювати, то не треба ждати голову облдержадміністрації – нехай заклад працює, а я знайду час для того,щоб планово заїхати і перевірити якість робіт та пересвідчитись в ефективному використанні державних коштів».

Довідково:

Білопільська амбулаторія загальної практики - сімейної медицини

обслуговує 2702 жителів села Білопілля та ще восьми сіл Козятинського району: с. Кашперівка (відстань до Білопілля -5 км), с. Селище (5 км), с. Вернигородок (8 км), с. Верболози (12 км), с.Велике (12 км), с. Пузирки (12 км), с. Панасівка (9 км), с. Держанівка (8 км).

Білопільська АЗПСМ забезпечена всім необхідним обладнанням згідно табеля оснащення та забезпечуватиме повний перелік послуг первинної медико-санітарної допомоги.

Медичні послуги у новій амбулаторії надає 1 сімейний лікар (є 2 штатні посади), 2 медсестри загальної практики-сімейної медицини, медреєстратор, 1 водій та одна молодша сестра. Передбачений службовий автомобіль «РЕНО-ДАСТЕР».

Декларації уклали 1998 жителів (лікар працює 2 місяці). Профілактичними щепленнями проти дифтерії охоплено 69% дітей , 51 % дорослих.

На будівництво Білопільської амбулаторії передбачено 9,72 млн грн, у тому числі:

за рахунок субвенції з державного бюджету - 8,75 млн грн;
співфінансування з місцевих бюджетів – 0,97млн грн.
З початку будівництва амбулаторії, станом на 01.11.2019 року освоєно коштів в сумі 8,86 млн грн, у тому числі:

- за рахунок субвенції з державного бюджету – 7,89 млн грн;

- співфінансування з місцевих бюджетів – 0,97 млн грн .

Крім того, для забезпечення Білопільської амбулаторії закуплено службовий автотранспорт вартістю 552,38 тис грн , із них:

- за рахунок субвенції з державного бюджету – 500,00 тис грн;

- співфінансування з місцевих бюджетів – 52,38 млн грн .

Замовником по будівництву амбулаторії виступає Департамент будівництва містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Відповідно до проведеного тендеру, будівництво проводить МКП «АДС».

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Катя

    нема що виправляти, аони взяли зі сторінки РДА. Там  так само
  • Nic Sitnic

    співфінансування з місцевих бюджетів – 52,38 млн грн .???????????????????

    Nic Sitnic reply Nic Sitnic

    редакція, виправте!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up