Голова райради під арештом

Голова райради під арештом

Він провів 72 години в ізоляторі тимчасового тримання

Мирний час плинув у небуття. Хвилююча подія (обшук та взяття під варту в ізолятор тимчасового тримання) зібрала навколо персони голови Козятинської районної ради Віктора Слободянюка погляди жителів села і міста. Інтерес цей — не предмет національної гордості, любові до рідного краю та формування активної життєвої  позиції. Це “реформаційна подія, що міняє хід історії”, не тільки місцевого, а й, навіть, обласного значення. Спроба знайти аналоги в історії краю та області не знайшла підтвердження. А яке замовчування в пресі, на телебаченні! Неможливість бути присутнім на суді та отримати інформацію, окрім тієї, яку оприлюднив обласний прокурор, свідчать, що справа серйозна і з наслідками. Найбільше інформацїї було викладено під час інтерв’ю з головою райради Віктором Слободянюком (на сьогодні зі статусом підозрюваний) газеті “RIA-Козятин”.

Події розгортались так. 14 листопада 2018 року в службове приміщення (кабінет голови Козятинської райради зайшли група співробітників силових державних структур, яка вручила голові (пану Віктору Слободянюку) постанову суду і тут же провела обшук, не допускаючи сторонніх осіб. Вилучили приватний записник та програму розбудови доріг. Після цього видалились. Інша група, в рамках тієї ж справи проводила обшук у приватного підприємця вдома. Це у знаної в районі особи, що професійно займається ремонтом та будовою автодоріг — Ашота Каряпетяна. Вилучили кошти в сумі (за непідтвердженими даними) 45 тисяч гривень. Після цього Віктора Слободянюка та Ашота Карапетяна затримали, забравши в КПЗ на 72 години. Це передбачено законом.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

На сьогодні відбувся суд, який Віктору Слободянюку як запобіжний захід присудив цілодобовий домашній арешт. Іншому фігуранту справи Ашоту Карапетяну присудили нічний арешт на дому. На досудовому слідстві силовики трактують справу так: “Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна”.

Як бачимо, це тяжкий злочин з доволі солідним терміном покарання. Можлива конфіскація майна (обидва далеко не бідні хлопці). Але саме цей фактор, можливо, був основним стимулом до їх довготривалого відпрацювання.

Цікавим є той факт, що обидва фігуранти мали і мають довготривалі суперечки з поліцією із провадженням справ у суд.

Є помітна публічна заява (у інтерв’ю газеті) Віктора Слободянюка про розкрадання в значних розмірах бюджетних коштів. З його слів, на офіційне звернення поліція не спрацювала, а дана справа є намаганням його залякати, змушуючи замовчати. З цього моменту, як кажуть, бажано повільно і детальніше. Буде нова справа чи стане це предметом торгів, розгляду в суді — покаже час.

Сам процес в суді має і інші сторони, що дуже помітні. Рятувати голову району не побігли всі депутати, замовчали голови сільрад. Ветерани АТО виявили свій інтерес вимогою справедливого суду. Навіть з таким гаслов їх в судове засідання не запустили. Допустили до суду однопартійців-аграріїв як району, так і області (5 родин-магнатів по факту рулять в районі).

Справа Ашота Карапетяна тісно прив’язана до справи Слободянюка, громадськістю не сприймається, як несуттєва, але провал в його обвинуваченні означає розвал справи в суді з виправдувальним висновком.

Що переможе в суді: закон чи гроші, або корупція в поліції, або ж їх професіоналізм — покаже час. Пам’ятаємо, що всі хочуть вироків по справедливості, але це хибна позиція. Суд повинен відбутись за законом. Закон і справедливість — це несумісні речі.

Тому що справедливість кожним сприймається по-своєму.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Вова Полічков

    Над Козятином  чутно ,як плач пролітає!

    Це тюрми ридають... Вітьку Слободянюка з кумом Ашотом

    давно вже чекають!...

     Напевно все це вигляділо так; Сказав Шнайдрук - давйте потрясемо наш общак,бо в нас такий електорат, що за Вітька -дебіла проголосує всяк .

    за якусь там сотню кожен депутат оближе жопу тільки так!

    Його у крісло голови ми провели уміло  і далі  красти будемо  ми сміло

    А так як більше ніж в верхах ми не крадем

    На СБУі ГПУ на САП і на якесь НАБУ

    Самі ви знаєте ,що покладем...

    Іщо сіло  і що впало ,якби щось там і не лежало

    Ми оком не зморгнули -що змогли , то все покрали!

    А ти Вітюк -дебіл  іди на нари відпочинь,

    Там в пітушатні  опущені на тебе давно вже  дрочать дрин.

    бармалей reply Вова Полічков

    Вітюша ЗАЙЧЕГ, чекаємо на тебе ...
  • БАРМАЛЕЙ

    Ця руда нахалюра, кажуть компетентні хлопці, стільки язиком намолотила в кабінеті і також в телефон, що там аби ще два причепи інших справ не повісили. Хіба там колись розум був ? Вітя Слабий, з дитинства всі пам"ятають. Тільки на один вираз обличчя подивитись і манеру поведінки на всіх нарадах - вумний, аж страшно !!!
    Цього діяча той сміттєвий контейнер нічому не навчив. А причиною всьому - наглість, жадність, зайва самовпевненість і безнаказаність, кореша, гроші і тд... і тп...
    Такої стидоби за всю історію Козятинщини ще не було.
    ГНАТИ В ШИЮ ПАСКУДУ І ЩОБ НЕ СМЕРДІЛО !!!

    БАРМАЛЕЙ reply БАРМАЛЕЙ

    Або ще в те саме ...
  • Вова Полічков

    нормальний хлопєц! Крав як і всі крадуть !бувбе чесний його не вибрали б головою.Не робіть йому позитивного іміджу  бо далі дорога до парламенту.

    БАРМАЛЕЙ reply Вова Полічков

    Ні, такого не може трапитись - дружбан Петро Васильвич не пробачать такої зухвалості. Цей телепень потрібен саме на цьому сідалі і той поц з ХМІЛЬНИКА, разом із нашим фермерським районним бомондом, робить все можливе і не можливи для свого корефана. Бо як нічого не вийде, то можливий піздец і браткам і дружбану Пеці з його мріями про Київського небожителя в черговий раз.
    Ці тварюки довго дарма землю топтали і повітрям дихали на волі.
    ХОЧА, ВСЕ МОЖЕ БУТИ.
  • Влад Лісовий

    Станом на сьогодні суд вісторонив від посади В.Слободенюка

    БАРМАЛЕЙ reply Влад Лісовий

    Станом на сьогодні, Владік, точніше сказати ... жопа Вітіна не та ... цікаве далі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up