Голова села бачив дитину в синцях напередодні трагедії

Голова села бачив дитину в синцях напередодні трагедії

Батька позбавили батьківства. У вівторок 29 січня в малому залі Козятинської райадміністрації відбулося засідання комісії по факту побиття дитини в селі Великому

Були запрошені начальник служби по справах дітей Євгенія Вітко, сільський голова села Вернигородок Володимир Гупяк, директор Самгородецької спеціалізованої спецшколи-інтернату вадами зору Павло Паламарчук, представники інших служб у справах сім’ї Козятинського району.

Відео дня

На початку засідання Євгенія Валеріївна доповіла присутнім, що батько забрав сина з інтернату раніше вихідних після зимових канікул під особисті зобов’язання. В письмовій заяві він пояснив педагогічному колективу школи-інтернату, що сину потрібно звикати до нового місця проживання.

19 січня в сім’ї виникла сварка з його співмешканкою. На розбірки сімейства прийшов сільський голова Володимир Гупяк. Він побачив синець на обличчі 6-ти річного Івана. Запитав його, звідки в нього синець на обличчі. Той відповів, що упав. Та батько хлопця не дав розгорнутися розмові сільського голови з дитиною. Сказав, що 20 січня завезе сина в інтернат. Та 26 січня з Іваном сталося лихо, про яке дізналася вся Україна.

Зараз можна звинувачувати сільського голову, що він не повідомив за добу відповідні служби про інцидент, що стався. Може є вина сільського голови, тільки вона не більша від тих, хто дав дозвіл віддати Івана в руки тата.

Невже не насторожував той факт, що рідна мати Івана, яку лишили материнства, не могла бути в шлюбі з цим чоловіком?

В ході засідання, батька лишила батьківства одноголосно. Після лікування Іван повернеться в Самгородоцьку школу-інтернат. Тепер в шестирічного хлопця немає ні батька, ні матері при живих батьках. Не повезло в дитячій долі. Тепер Іван — син козятинської громади. Ми не обирали йому батьків. Ми відгородили його від поганого батьківства. Тепер у нього є право на усиновлення  І хочеться вірити, що у нього ще буде родина. І названі батьки будуть людянішими.

Вероніка ЛЮБІЧ

 


 

Про трагезію читайте у піблікацї: У знущанні над 6-річною дитиною підозрюють мачуху (оновлено)

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Софія

    Комісії тільки тоді "працюють" за столом, коли вже сталася трагедія. Ганьба головуючому Булавському, як і голові сільради Гупяку!
  • RIA-Козятин

    Відтепер підписатися на наш канал простіше!!! Просто скануй візитку і переходь на наш канал.
    #інстаграм-візитка#теперімимодерні#козятин#активнопрацюємодлявас###
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up