Як і коли святкуватимуть 155-річницю від дня народження Михайла Грушевського

Як і коли святкуватимуть 155-річницю від дня народження Михайла Грушевського

У суботу, 25 вересня у Сестринівці відбудеться обласне свято з нагоди відзначення 155-ї річниці від дня народження Михайла Грушевського та 15-ї річниці відкриття місцевого музею «Великого Українця Михайла Грушевського»

Як повідомляють на сайті міської ради,розпочнуться заходи об 11:00 годині засіданням круглого столу «Михайло Грушевський: Життя для України» за участю дослідників життя та багатогранної спадщини Михайла Грушевського, місцевих істориків-краєзнавців, що відбудеться у Сестринівській школі.

— Пам’ять великого українського історика, громадського та політичного діяча, голову Центральної Ради Української Народної Республіки вшануємо покладанням квітів до пам’ятника на розі вулиць Героїв Майдану та Мічуріна у Козятині (автор пам’ятника народний художник України, лауреат Національної премії ім Т. Г. Шевченко Валентин Іванович Зноба) та, потому, біля Сестринівської школи, а також до пам᾿ятного знаку «Хрест Примирення» і на могилі Захарія Оппокова, діда Михайла Грушевського, що на території музею «Великого Українця Михайла Грушевського», — йдеться в повідомленні

Відео дня

Головні дійства святкового заходу відбудуться на духовній батьківщині першого лідера незалежної України – у селі Сестринівка.

Запрошують усіх бажаючих долучитися до захоплюючої екскурсії експозицією музею «Великого Українця Михайла Грушевського».

Гостей також чекатиме концерт за участю творчих колективів Козятинської громади та професійних виконавців із обласного центру, що пройде на місцевому стадіоні. Настрій та комфортну атмосферу поглинання у народне мистецтво створюватимуть виставки світлиць старостинських округів Козятинської громади та місцевих і запрошених із сусідніх громад майстрів-умільців.

Порадують або здивують, однак точно не залишать байдужим нікого показові виступи вінницьких клубів історичної реконструкції «Аркона» та «Жива історія».

— Не пропустіть головну подію цьогорічної осені у Козятинській громаді!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Геннадий Ткачук

    В травні 2021 року Сестринівська школа відмічала 180 ювілей свого заснування дідом Михайла Грушевського ,Захарам Оппоковим.Це був перший навчальний заклад на теренах Київської губернії ,але  рівно через 180 років ,Сестренівську школу позбавили випускних класів .Скажете реформа ,так вона до 2027 року,могли б і потерпіти,тут перших місць не треба .Символичне неподобство ,гарний подарунок сестринівчанам з нагоди ювелею великого державника.
  • Читач71

    А взагалі влада громади чимось переймається крім організації свят???як не день міста,то села,то ще якась дурня….Скільки можна святкувати???карантину мало було???Зрозуміло що недолугим лиш видовищ давай,але є й інші проблеми що потребують вирішення:охорона здоров‘я освіта і т д!!!!ОПАМ‘ЯТАЙТЕСЯ!!!!

keyboard_arrow_up