Господині залізничного господарства — 19!

Господині залізничного господарства — 19!
  • Перед Днем залізничника газета “RIA-Козятин” познайомилася з Вікторією Яричевською із залізничного переїзду (1011 км) на Білій Казармі.
  • Цікаво, чому вона обрала професію залізничника?
  • Адже багато молодих дівчат і жінок мріють бути економістами чи юристами.

Юристів та економістів в Україні є багато і, мабуть, вистачить на багато років вперед. А залізничники всі при справі. Ось з цього висновок, — відповіла вона.

Виявляється, пані Вікторія обрала професію залізничниці не випадково. Це був виважений крок. Коли навчалася в школі, займалася музикою з класу фортепіано. Пробувала себе в легкій атлетиці тренера Володимира Галицького. Танцювала в студії “Зорянка Арт” Аліси та Антона Машевських. Показувала непогані результати в обох дисциплінах. Тільки вік спортсменки чи танцівниці короткий. А хотілося мати професію на все життя.  

Після школи вона вступила до Козятинського залізничного училища, обравши фах “колійне господарство”. Після закінчення навчання отримала направлення у Козятинську дистанцію колії (ПЧ-7). Крім того, навчається в коледжі залізничної тематики того ж профілю. Як молодому спеціалісту, їй хочется опанувати професії із безпекою руху поїздів на залізничному транспорті.

Відео дня

Бути черговою по залізничному переїзду — робота відповідальна. Адже залізничний переїзд, це перехрестя залізничного та автомобільного транспорту.

— Хоча на залізниці автоматизована система управління та кожна автоматика контролюється людиною, — каже 19-річна залізничниця. — Кожен потяг повинен бути оглянутий. Адже в составі можуть не відпустити гальма, що може обернутися повзуном на колісних парах. На пасажирські поїзди може забратися безквитковий і їхати на перехідному майданчику останнього вагона. Таких спритників виявляють ще до відправлення поїзда зі станції. Але чергові із стажем кажуть, що бувають “коперфілди” на залізничному транспорті, які дають за себе знати вже на перегонах. Залізничний транспорт - найбільш надійний транспорт. І ми, чергові, одна із складових того безпекового ланцюжка.

— А які вже здобутки маєте по роботі?

— По роботі усні подяки від керівництва організації. У особистому житті сталась значна подія — в цьому році вийшла заміж. Мій чоловік Юрій працює на пошті.

У господарки запізничного господарства на 1011 кілометрі ми запитали, що вона хоче побажати залізничникам на їхнє свято.

Я хочу побажати не тільки залізничникам, а й всім громадянам України достатку в сім’ях, любові близьких та рідних, здоров’я нації і кожному українцю, мирного неба. Бажаю залізничникам відсвяткувати свій День в колі друзів, не поглядаючи у фінансовому плані на завтрашній день.

Дмитро Артемчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up