Гості з Бердичева, ексклюзивні повітряні кульки і «Прометей»: родзинки заходів до Дня міста у парку

Гості з Бердичева, ексклюзивні повітряні кульки і «Прометей»: родзинки заходів до Дня міста у парку
  • Святкування Дня міста, який ми відзначатимемо вже цими вихідними, традиційно стартував значно раніше.

  • Усе почалося з дитячої програми, яку зазвичай проводять у суботу вранці на площі, та позаяк цьогоріч концепція свята змінилася, заходи для дітей влаштовують у кожному мікрорайоні міста.

  • У середу, 7 липня веселили малечу на ПРБ і посьолку, а вранці у четвер, 8 липня — наймолодших мешканців Талимонівки.

  • А продовжилося все увечері у парку.

У четвер, 8 липня о четвертій вечора козятинчани прийшли до міського скверу. Тут був запланований виступ хору наших ветеранів праці «Прометей» та Бердичівського естрадно-духового оркестру. Захід провели не на літньому майданчику, який у народі називають кліткою, а у центральній частині парку. Там зробили імпровізовану сцену. Чому — розповімо трохи згодом.

Вбрані у вишиванки та бордові костюми, учасники «Прометею» чекали свого виходу, адже саме вони мали виступати першими. «Прометей» вийшов на імпровізовану сцену. Керівник колективу Валентина Гарнага привітала гостей свята. Після цього ансамбль виконав пісні під акомпанемент баяну.

Відео дня

Після виступу «Прометею» до мікрофону вийшла міський голова Тетяна Єрмолаєва. Вона нагородила грамотами міської ради ветеранів праці нашої громади і разом з головою ради ветеранів Федором Кропивою вручила відзнаки Ради ветеранів України.

Федір Кропива також нагородив грамотами підприємців та колективи організацій міста.

На іншому боці центральної частини скверу облаштували фотозону.

Та гості могли залишити на пам’ять не лише фотографію, бо козятинчанам, які прийшли на свято, дарували кульки із написом «З Днем міста, Козятин». При чому, повітряні кульки дісталися не лише дітлахам, а й дорослим. Ліворуч від імпровізованої сцени малеча веселилася на батутах і ласувала солодкою ватою. А ще дітлахи каталися на машинках. Для цього якраз і використали клітку.

Після нагородження почалася вікторина «Цікавинки про місто». Ведуча заходу зачитувала питання. Хто знав правильну відповідь, мав підняти руку і дочекатися, коли до нього прийдуть з мікрофоном. Та козятинчанам настільки не терпілося відповідати, що мікрофона спершу ніхто чекати не став. За кожну правильну відповідь учасник отримував номерок, з яким пізніше брав участь у лотереї. У вікторині брали участь і дорослі, і наймолодші. Довелося добряче помізкувати, бо були питання не з легких.

Після першого етапу вікторини, а їх було три, на імпровізовану сцену знову повернулися учасники «Прометею». Чимало гостей свята знімали їх виступи на телефон.

Далі — знову вікторина, після неї хор ветеранів праці виконав останню пісню. Перед тим, як учасники «Прометею» покинули сцену, кожному з них подарували квіти. Після цього відбувся третій етап вікторини і настав час розіграшу лотереї. Номери квитків кинули у капелюх, вибрали з натовпу юну козятинчанку.

Вона витягувала по одному номеру і називала ведучій. Переможці отримували подарунки.

Після розіграшу призів відбулося караоке. Залунала фонограма «Червоної рути». До гостей по черзі підходили з мікрофоном, у який треба було заспівати. Таким чином обрали п’ятьох найкращих для участі у конкурсі. Кожен з учасників обрав пісню зі списку і заспівав один куплет і приспів.

Хто краще заспівав, визначали за оплесками публіки. У фінал вийшло дві учасниці — Валентина Довгаль та Світлана Мацюк.

Перемогу здобула Валентина.

Під час проведення цього конкурсу до імпровізованої сцени підійшов чоловік у нетверезому стані і став, обіпершись двома руками об стілець. Працівники культури, які проводили захід, попросили його не заважати і відійти. Чоловік спершу пішов, та потім підійшов знову. На щастя, нічого поганого не трапилося. Зауважимо, що працівників поліції ми у парку не бачили. Добре, що все минулося.

Після караоке на гостей свята чекав ще один музичний сюрприз. На імпровізовану сцену вийшли учасники Бердичівського естрадно-духового оркестру. Вони привітали козятинчан зі святом і відіграли невеликий концерт.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач58

    А що, у Козятині не знайшлося своїх музикантів? Потрібно було запрошувати Бердичівських?

keyboard_arrow_up