“Готуй санчата літом” не спрацювало у Козятині

“Готуй санчата літом” не спрацювало у Козятині

Дитсадки, школи і райлікарня: температура від +11 до +15

Кабмін до настання зими тратить значні бюджетні кошти держави на так звану програму опалення соціально значимих закладів. Найперше, це школи, садочки лікарні, яких, до речі, багато в Козятині.

Однак, в наше місто зима приходить несподівано, як злодійка.Та так підло, що меценат міста та щей голова-господарник з великої букви — то все в одній особі — завів в місто теплогенеруючу компанію, напряму залежну від нього персонально (є всі підстави так вважати). Олександр Пузир впродовж всієї каденції міського голови катує і глумиться над дитячими закладами та лікарнею залізничників. У цьому сезоні ситуація не змінилася. Навпаки, законсервовано на ті ж самі муки.

Щоб не бути голослівними, депутат міської ради Гвелесіані та очолювана ним партія “Наш Край” в Козятині, осередок “Громадська позиція” з “Просвітою ОУН Козятина” та представниками “RIA-Козятин” побували у середу, 17 жовтня, в чотирьох закладах міста.

Відео дня

Ситуація трагічна зі старту. У ліцеї діти, незалежно від віку, більшість сидять за партами у верхньому одязі. Учителі також не відстали від них. Температура зранку була плюс 9 градусів. Близько 11 та 12 години піднялась до 15 градусів. Бажання у дітей роздягнутись та зняти верхній одяг не було. Виникла крайня необхідність вчителів спонукати дітей рухатись під час уроків. У найменших дітей увімкнути електрообігрівачі.

Сьогодні, 18 жовтня, за обіцянкою мерії мають запустити опалення. Щоб прогріти класи, треба декілька днів. Ремонт школи взагалі викликає шок. Вставлені добротні вікна, які не закріплені відкосами. Будуть ставити ліси, як на вулиці, так і всередині. Підрядник виконання робіт завалив. Виникає питання безпеки дітей від травм, сторонніх запахів. Шум, гармидер.

Якою частиною тіла метитикував міський голова, що так провально організував учбовий процес, можливо тільки уявити. Хочу помітити, що педколектив з керівництвом закладу до цього бардаку абсолютно не причетні, бо ні на що не впливають. Як і діти, стали жертвами не інакше міського “господарника” О. Пузиря та його поплічників.

 

У садочку “Лелека” на Мічуріна ситуація не краща. Тепловий режим 11-15 градусів в обід. Зранку плюс 9 градусів. Навіть у ясельній групі. Багато батьків тимчасово відмовились від послуг садочка, боячись захворювання дітей. Причина вся та ж, а персонал закладу не може вдіяти нічого. Вони стали жертвами штучно створеної ситуації міською адміністрацією, провальної недбалої роботи.

Інший заклад, що ми провідали, не менш соціально значимий. Це міськрайонна лікарня (в народі залізнична). Головний лікар зі страхом згадує минулу зиму, коли опалювальний сезон був провальним.

Розширений коментар щодо опалення в лікарні читайте тут:

https://koziatyn.info/Podii/golovniy-likar-miskrayonnoyi-likarni-oleksandr-kravchuk-pro-situatsiyu-10732897.html

У цьому сезоні ставлення компанії таке ж саме: завтра відкриття опалювального сезону, а біля котельні “ще кіт не валявсь”. Лікарня власними силами поміняла водогін опалення від котельні.

Літом пропонували разом зі школою №2 замінити і відрізок, що під’єднує школу. Директору відмовили. Лікарня провела роботи, а школа опинилась взагалі не підключеною до опалення. Лише сьогодні Ігор Лівшиц копає траншею, з метою замінити трубопровід, а це значить, що завтра опалювати ніхто не буде. У палатах температура від 9 до тих же 15 градусів. Лікарня змушена піти на енергоємні витрати, щоб температура в приміщенні була комфортною, наприклад, в пологовому, реанімації, дитячому відділенні. Їм це вдається, але це значні навантаження на електромережу. Спрацьовують запобіжники. Відключається медичне обладнання. Лікарня несе невиправдані фінансові витрати. Виникають конфлікти, нервозність як у лікарів, так і у пацієнтів.

Репліка молодої пані, що здійснювала догляд за тяжко хворою в реанімації: “Я в лікарні декілька днів. Мені 24 роки. Вночі приблизно в дві години настільки холодно тут, що одягаю зимове пальто. По іншому витримати не можливо”.

Як це переносять хворі? Тяжко, смертельно-небезпечно. Справа лікарів зводиться нанівець недбалістю, непрофесійністю комунальних служб, на які головний лікар з адміністрацією та хворі не впливають. Ганьба міському голові, що так зневажає людей.

У 4-тому садочку шок був не менший. Тут привітний персонал, охайні приміщення, цікавий іграшковий творчий потенціал. Але зведений нанівець.

Дітей в садочку практично немає. Батьки не ведуть малечу в холодні приміщення. Гнітюче враження від акуратно заправлених ліжечок, складених акуратно іграшок. При майже повній відсутності дітей…

Зима, похоже, наступает, — сказал мэр города Сашко. — Раздайте людям, чтоб согрелись, собак, носки, вино и ...секс.”

Влад ПОВХ, Олександр ГВЕЛЕСІАНІ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вова Полічков

    А чого не згадали революціонерку для отримання   особистої гарної посади Касаткіну?Немає часу займатися освітою!?За цігаркою під спиртне забуває за обовязки. А калинівський миловар не причетний?Як краще миловар чи почтальйон Печкін?
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:36 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up