Готуйтесь до переведення годинників

Готуйтесь до переведення годинників

В ніч на 28 жовтня пройде щорічний перехід на зимовий час

Відомо, що годинникові стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину всі перевели в Україні вперед. В останню неділю жовтня о 4 годині потрібно їх перемістити на 1 годину назад. Експерти кажуть, що перехід на зимовий час люди переносять легше, ніж на літній, але організм людини все одно до нового режиму звикає протягом цілих двох тижнів. Отож, готуватися до переходу на зимовий час потрібно заздалегідь, як мінімум за тиждень.

Довідково: Перехід на літній і зимовий час вперше ввели у Великобританії в 1908 році для економії і раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби. В СРСР почали переводити стрілки годинника вперше тільки в 1981 році. Зараз понад 110 країн світу переходять на «літній» і «зимовий» час.

Не переводить годинник в цілому аж 161 країна: Гвінея, В'єтнам, Алжир, Афганістан, Ангола, Китай, Росія, Кенія, Індія, Об'єднані Арабські Емірати, Туніс, Перу, Японія, Південна Корея, Північна Корея, Філіппіни, Пакистан та інші.

Відео дня

На даний час у ВР піднімаються питання про припинення постійного переходу на зимовий та літній час, як дуже шкідливе для здоров'я людей.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up