Говорили про вакцинацію та доставку газу: громада Козятина зібралася на схід міста, яке назвали «Віче»

Говорили про вакцинацію та доставку газу: громада Козятина зібралася на схід міста, яке назвали «Віче»
  • В суботу, 13 листопада громада міста Козятина зібралася на своє перше «Віче». «Віче» за своєю сутністю — це збори, на яких обговорюють і вирішують важливі громадські питання. «Віче» є органом прямого народоправ’я і прирівнюється до народних зібрань

Першим на зібранні мав слово правозахисник Володимир Цимбалюк. Він підкреслив, що причиною такого зібрання стало те, що нам пропонують жити не за основним законом Конституції, а за постановами і наказами, які не мають під собою юридичної сили. Працівників, які не пройшли вакцинацію, не допускають до роботи за постановою Кабміну, яка не була зареєстрована у міністерстві Юстиції, а яка датована днем, коли не було засідання Кабінету міністрів.

Ще пан Володимир зауважив, що на «Віче» вони запрошували керівництво міської ради і замовляли на зібрання гучномовці. Тільки провладна більшість на зібрання громади не прийшла і гучномовців не надала.

Відео дня

На зібранні встановили регламент — кожен виступаючий мав вкластися у 5 хвилин. Цимбалюк говорив за безпідставне, з точки зору права, недопущення працівників освіти до роботи. Повідомив, що по всіх випадках працівники шкільної та позашкільної освіти звернулися до суду і в прокуратуру

Едуард Дембіцький торкнувся теми здирницьких тарифів. Пояснив чому, на його думку, плата за транспортування газу є незаконною і навів приклад з автомобілем. Каже — це те саме, що ви свій автомобіль віддали в оренду. Орендар їздить заробляє вашою автівкою гроші і хоче, щоб ви сплачували податки за те, що він заробляє. Повідомив, що є громади, які повернули місцеві газогони у власність громади та сплачують за транспортування газу в своїй громаді значно менший тариф.

З медичного питання виступив інфекціоніст та дієтолог Іван Смолич.

— За Конституцією, —  каже інфекціоніст за фахом  Іван Смолич, —  кожен громадянин України має сам визначитись вакцинуватися чи ні. До медичної реформи, яку нам протягнула Уляна Супрун, таке рішення міг прийняти дільничний лікар. Зараз це сімейний лікар. Якщо він фаховий, то він повинен визначитись робити вакцинацію чи не робити, тому що є дуже багато протипоказань. Це різні захворювання людини такі, як діабет, активна форма туберкульозу, онкозахворювання. Все це може сказати сімейний лікар і якщо він фаховий, то він скаже, що щеплення в перелічених випадках недоцільна. А якщо сімейний лікар сидить в комп’ютері, то він не знає, в яких умовах живуть люди. У нас 60 відсотків бідного населення, а сімейна медицина для багатих, а не для бідних.

Коли говорили, що треба робити, щоб не платити за транспортування газу не справедливу ціну, жителька багатоквартирного будинку розповіла свою історію. Каже, що не платила за транспортування газу. 

— Газовики приїхали і перекрили стояк всьому будинку, — сказала жінка. —  Мої сусіди не пішли в газконтору заявити, що їм перекрили газ не законно, а вони напали на мене, що йди і заплати.

—  А ви до голови ОСББ зверталися? — запитує жінку Володимир Цимбалюк. 

— У нього немає повноважень, щоб впливати на газовиків, — відповіла козятинчанка. Правозахисник пояснює, якщо у вас голова ОСББ ні на що не впливає, то виберіть такого, який буде відстоювати права кожного. 

— На то він голова, щоб на все впливати, — сказав Цимбалюк.

Активістка Вікторія почала свій виступ словами:

— Я думаю, що на сьогоднішній день теорія Всесвітньої змови такою банальною і не правдивою, як ми вважали рік тому. Я звичайна людина, я мама у мене маленькі діти і я не можу спокійно знаходитися вдома і вважати, що завтра буде все нормально, а ті люди, які виходять, щоб добитися своїх прав і свобод — це просто хворі, антивакси, або просто проплачені. Також хочу доповнити Володимира Цимбалюка, що ми не організація. Ми не є угрупування, яке хтось проплачує. Ми такі самі люди, як ви. Серед вас також є батьки. У кожного з вас є одна чи більше дітей. Кожен з вас не може знаходитись осторонь, коли в державі відбувається узурпація Конституції України. Коли відбувається знищення прав і свобод кожного з нас. Коли нас і наших дітей вважають за біоматеріал і відкрито про це заявляють за допомогою засобів масової інформації. Коли йде повністю перевернута реальність, яку нам видають за дійсність. Що я хочу вам сказати з приводу законопроекту 4142 депутата Верховної ради Михайла Радуцького. Він дуже великий. Щоб в ньому повністю розібратися напевно потрібно витратити не менше доби, щоб зрозуміти всі ті пункти, які нам пропонує голова комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький. Його законопроект порушує всі статті Конституції, в яких закріплені права і свободи нас, як громадян. Цей закон порушує наше право власності. Якщо його читати, то ми закріплені у ньому, як фізичні особи. Якщо вас визнають джерелом інфекції, то буде вилучено ваше особисте майно. І те, що ви вважаєте його своїм воно вже не ваше. Якщо ви своїми протиправними діями будете вчиняти супротив тим наказам чи постановам, які сьогодні нам нав’язує злочинна влада ваших дітей можуть вилучати з родин, а вас будуть вважати психічно хворими.

Після виступів обрали 10 членів громадської ради від громади міста, які за задумом «Віче» мають бути присутніми на кожній сесії міської ради з правом голосу рішень порядку денного. Крім цього пункту вирішили зобов’язати міського голову призначити позачергову сесію міської ради з наступних питань.

  1. 1 відкликати накази керівників шкільних та дошкільних закладів щодо протиправного відсторонення працівників від роботи.
  2. 2. У разі не виконання пункту першого даного рішення видати наказ про відсторонення від роботи без збереження заробітної плати начальника відділу освіти та спорту Козятинської міської ради Інну Мадей, а також директорів шкіл та керівників дошкільних закладів, що видають накази про відсторонення до винесення рішення суду, що вступило в законну силу за позовом відсторонених від роботи працівників освіти
  3. 3 Призначити відстороненим від роботи працівникам соціальну допомогу у розмірі передбаченим чинним законодавством, але не меншим від прожиткового мінімуму
  4. 4 Видати наказ по шкільним і дошкільним закладам, а також установам підпорядкованим органу місцевого самоврядування щодо дотримання вищевказаних закладів законності у вирішенні питання добровільної вакцинації.
  5. 5 виділити придатне приміщення для постійного прийому громадян громадською радою від громади
  6. 6 Демонтувати незаконно встановлений електронний замок в приміщенні Козятинської міської ради з метою вільного доступу людей до адмінбудівлі.
  7. 7 Створити робочу групу для вивчення і впровадження досвіду інших громад з питань зменшення тарифів на газ та електроенергію
  8. 8 Сприяти громадянам у вирішенні питання відміни сплачувати грабіжницьку незаконну послугу щодо доставки газу.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (21)
  • Читач41

    якби не антиваксери, то і малярії давно вже не було
  • Читач41

    почитайте історію, як здолали віспу
  • Читач00

    Приємно, що є серед нас такі як Вікторія, Володимир Ц. Щастя вам земляки!                          Л. Святюк

    Читач78 reply Читач00

    володимир ц. - жалюгідний тупий хуєсос. як власне і ти. нещасти тобі!

    Читач00 reply Читач78

    Якщо ти здох, то цьго не знаєш, теж саме якщо ти ДЕБІЛ. Згинь нечиста сила!
  • Читач00

    Активні громадяни у яких є почуття людської гідності, завжди були у меншості і таких не можуть зрозуміти істоти, яких легко заганяти в стойло.

    Читач78 reply Читач00

    активне тупе бидло, гівняний біоматеріал, який тільки в гноярку викинуть (як і тебе, тупе створіння)

keyboard_arrow_up