ГПУ каже, що гроші Януковича-молодшого заблоковані

ГПУ каже, що гроші Януковича-молодшого заблоковані

Арешт з грошових коштів сина екс-президента України Олександра Януковича зняв Печерський районний суд Києва. Суд розморозив 312 мільйонів 490 тисяч гривень. Це еквівалентно 11 мільйонам 500 тисячам доларів.

Сума і ім'я фігуранта справи в рішенні суду не вказуються. У рішенні йдеться, що знятий арешт на грошові кошти, що знаходяться на рахунку, відкритому в Міжнародному інвестиційному банку. Арешт на рахунок був накладений постановою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва Тарасюк К.А. 25 січня 2017 року.
Саме в цій постанові було сказано, що зазначені гроші є предметом кримінального правопорушення, а їх фактичним власником є ​​Олександр Янукович.
Перерахування грошей було здійснено співробітниками Всеукраїнського банку розвитку 10 січня 2017 року. Гроші були заморожені на підставі звернення Державної служби фінансового моніторингу України.
Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що повернути в бюджет країни гроші оточення колишнього президента Віктора Януковича "дуже складно і на це підуть роки". Єнін згадав, що в Латвії влітку конфіскували 50 мільйонів доларів, які нібито належали членам уряду Януковича. Але Україна не змогла надати доказів приналежності цих коштів.

Але пізніше надішла нова інформація:

Генпрокуртаура разом із Держфінмоніторингом заблокували кошти Олександра Януковича  на рахунках ПАТ "Міжнародний інвестиційний банк".

Відео дня
div>

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.

"Зняття арешту з рахунків Януковича-молодшого не відбулося – ГПУ спільно з Держфінмоніторингом одразу заблокували кошти на рахунках банку. Вдячні небайдужим працівникам банку, які своєчасно проінформували прокуратуру про зняття арешту з рахунків в суді", - написала вона.

Сарган додала, що подробиці повідомлять у вівторок.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up