Грип, Грушевський та добрі люди: ТОП новин за вихідні для козятинчан

Грип, Грушевський та добрі люди: ТОП новин за вихідні для козятинчан
  • Ми зібрали найважливіші матеріали за суботу 25-те та неділю 26-те вересня аби нагадати вам популярні та важливі матеріали на сайті kazatin.com
  • До вашої уваги пропонуємо ТОП новин
     

Жінку, яка кілька років жила на вокзалі у Вінниці, забрали до себе добрі люди з Козятинщини

Жінку звати Наталія Подолян, їй 67 років. У неї болять ноги, тому ходить з палицею. Про це вона написала у листі, в кінці якого залишила номер телефону. Журналіст RIA зателефонував, щоб домовитися про зустріч. У відповідь почув, що вона в дорозі. Сказала, що їде в Козятинський район. Її взяли з собою хлопець з дівчиною. Підсіли біля неї на лавці на залізничному вокзалі, розговорилися… Молоді зателефонували батькам дівчини. Запитали, чи можна приїхати з жінкою, яка не має де жити, тому ночує на вокзалі? Після того купили квиток на електричку, бо вона без документів, контролери могли б оштрафувати.
Вона написала листа в редакцію газети «RIA» у Вінницю. Пояснила, чому живе на вокзалі. Сподівається, можливо хтось прихистить хоча б на зиму, залишила номер телефону. Але ж у неї є син!.. Чому він не допоможе мамі? Що пропонують їй у Будинку милосердя?

В серці Грушевського жила Україна — село з солом’яними стріхами і чепурними хатами

У цю суботу, 26 вересня у музеї Михайла Грушевського, що в Сестринівці відзначали відразу два ювілеї. 155-ту річницю з дня народження Грушевського та 15-ту річницю з дня заснування «Музею Великого Українця Михайла Грушевського». Вінницький обласний краєзнавчий музей і Козятинська територіальна громада організували з цього приводу комплекс заходів під назвою «Михайло Грушевський життя для України» з дня заснування відокремленого підрозділу Вінницького музею Грушевського в Сестринівці. В фойє місцевої школи організатори провели круглий стіл за участі дослідників життя і багатогранної спадщини історика, вченого, політика Михайла Грушевського. На шкільному стадіоні стали з’являтися представництва громад. Першими Сокілецька, Пиковецька. За ними музей історії Козятина, Козятинське залізничне училище, Кордишівська, Флоріанівська, Махаринецька, Сестринівська територіальні громади та громадське об’єднання» Жива історія» Вінниця.

Відео дня

Грип та ГРВІ: яка ситуація з хворими на Козятинщині?

Всього ж за інформацією відомства захворіло протягом тижня 6099 вінничан, серед яких 3466 дітей, або 56,9 %. На стаціонарне лікування було направлено 186 пацієнтів, серед яких 108 дітей. Найбільше захворілих  було у м. Ладижин, Барському, Козятинському, Тульчинському та Томашпільському   районах. За поточний тиждень не було зафіксовано жодного смертельного випадку від грипу і ГРВІ.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up