Гриценко: Нам потрібен перерозподіл національних багатств

Гриценко: Нам потрібен перерозподіл національних багатств

Нова влада має зробити так, щоби залишили позаду країни ЄС. Для цього потрібно в тому числі і перерозподіл національних багатств.

Про це заявив Анатолій Гриценко під час інтерв’ю Oboz TV.

«Потрібна організація відносин "влада-народ", перерозподіл національних багатств. Не по-комуністичному: відняти й поділити, а для того, щоб дати можливість кожному реалізувати себе», - зазначив він.

Також, на думку Гриценка, один з негативних моментів, який потрібно подолати в Україні, і це стратегічна задача - зруйнувати монополізм олігархату, якого уникли в Польщі, Словенії, Латвії, Литві, Румунії.

Відео дня

«Зараз створена більш-менш конкурентна ринкова економіка, де людина може проявити себе. Згадаймо початок 90-х, коли інфляція була більше 1000%, коли карбованці знецінювалися протягом дня. Ми пережили ці важкі часи. Переживемо і нинішні. Вони набагато легше з точки зору вирішення”, - вважає лідер партії.

При цьому, додав він, через корупцію в Україні спостерігається надзвичайно низький рівень соціальних стандартів:

«Нова влада повинна зробити так, щоб ми не просто наздоганяли когось, а залишили далеко позаду і Польщу, і Словаччину, і Угорщину».

Нагадаємо, Анатолій Гриценко зазначив, що за умови перемоги на президентських виборах його команда продовжить співпрацю з Міжнародним валютним фондом, але лише в рамках чинної програми та для того, аби швидше переглянути умови договору.

 

Гриценко: працюватиму з МВФ, але з метою, щоби співпраця швидше скінчилася

За умови перемоги на президентських виборах команда Анатолія Гриценка продовжить співпрацю з Міжнародним валютним фондом, але лише в рамках чинної програми.

Про це лідер “Громадянської позиції” сказав під час прес-конференції у Дніпрі.

Анатолій Гриценко відзначив, що наразі стан державних фінансів в Україні дуже складний. Вже зараз затримують виплату пенсій, а частина вчителів пішла у неоплачувані відпустки. Уряд чекає на зовнішні запозичення. У той же час державний борг, за словами Гриценка, вже вийшов на рівень загрози національній безпеці. На кожного українця, якщо спиратись на офіційну статистику чисельності населення, борг складає понад 50 тисяч гривень. Це, на думку лідера “Громадянської позиції”, гальмує розвиток країни та можливість нарощувати соціальні стандарти.

Зараз в Україні діє програма співпраці з МВФ, яка була укладена на 15,5 млрд доларів. Максимум, що ще може отримати нинішній уряд, - це 1,9 млрд доларів, про що стане відомо у вересні.

“Знову беремо нові борги, ще не розрахувавшись зі старими. Це не те, що потрібно країні. Після перемоги на виборах наша команда звичайно буде продовжувати співпрацю з МВФ, але з однією метою - аби ця співпраця швидше закінчилась. Треба, щоб включились внутрішні механізми інвестування в економіку і зовнішні інвестиції”, - сказав Гриценко.

Лідер “Громадянської позиції” відзначив, що у внутрішніх інвестиціях треба у першу чергу провести податкову амністію.

“Лише влада, яка користується довірою, може це зробити”, - підкреслив він.

Нагадаємо, на минулому тижні Анатолій Гриценко заявив, що представить свою команду одразу на початку виборчої кампанії.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • антон

    газеті ще не набридло Гриценка піарити?
  • Марія Скоклюк

    зараз Гриценко розказує, що коли він був міністром, то має супер-план оборони України від агресії зі сторони РФ. але жоден воєнний фахівець тих часів не може пригадати жодного такого плану. так, екс-керівник Головного управління розвідки Скипальський недавно викрив цю брехню Гриценка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up