Громада хоче, аби можновладці звітували про зарплати

Громада хоче, аби можновладці звітували про зарплати

На сьомому тарифному майдані була рекордно низька явка громади. За словами голови тарифного майдану Едуарда Дембіцького вони не планували зібрати велику кількість людей.

Зараз Козятинський тарифний майдан перебуває в стані очікування відповідей з вищих ешелонів влади щодо звернень громади нашого міста. 

– Вже надійшла відповідь з Верховної ради та Кабміну, у ній йдеться про те, що звернення козятинчан буде розглянуте на пленарному засіданні Верховної Ради. Відповідей з Генеральної прокуратури та НКРЕКП поки немає, –  повідомив громаду Віктор Рудь

– Коли ми вирішили добиватися справедливості в правовому полі, то треба використати всі можливі важелі впливу без радикальних методів. Зібралися цього разу тільки для того, щоб Козятинський майдан «Ні високим тарифам» був кожного тижня дієвий, – сказав пан Едуард.

Відео дня

Наступним питанням було розбір платіжок за комунальні послуги. Для прикладу пенсіонерці, яка проживає за адресою пров. Шевченка 19, газовики ще у вересні та жовтні минулого року принесли повідомлення про борг за транспортування газу, де чорним по білому написано, що у разі не сплати боргу через 30 днів після відміни карантину клієнту буде припинено газопостачання. Тільки чого чекати відміни карантину коли у газовиків є більш дієві механізми  — перекрити газопостачання ніби через витік газу. І те, що зима на дворі мало кого цікавить. Спробувала пенсіонерка ще восени при минулій владі звернутися у владні кабінети, а їй сказали:«Так, це неприпустимо, але ми на газовиків не впливаємо.»

 Іншої думки правозахисник Цимбалюк. 

– Прямого впливу влада на газовиків дійсно немає, але у влади є інші варіанти для дієвого впливу. – каже Цимбалюк. – Порадили пенсіонерці перш ніж сплачувати борг звернутися у владні кабінети вже нової влади. Пенсіонерка отримала чергове повідомлення від газовиків, що з неї суд може стягнути борг за транспортування газу і плюс судовий збір.

Майже на кожному зібранні громади «Ні високим тарифам» постає питання чому немає разом з громадою депутатів. 

Підняли питання і по працевлаштуванню родичів у владі. 

– Ми звернемося до міського голови, щоб громада про стан справ в міській раді знала не з чуток, а Тетяна Єрмолаєва сама розповіла про зарплати можновладців і на яких умовах посадовим особам міської ради призначені радники. Таку зустріч з нею ми плануємо зробити  в неділю, 7 березня, –  сказав активу громади Віктор Рудь  

По темі:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up