Громадська рада: говорильня в міській раді купки людей

Громадська рада: говорильня в міській раді купки людей

Нічого не вирішують, тільки вдають вигляд, що працюють

У понеділок, 12 лютого, на своє чергове засідання зібралася громадська рада при Козятинській міській раді. На порядку денному було питання госпітального округу та стихійних ринків.

Колись, як чобіт окупанта ще не був на нашій землі, в народі жартували: “Чим відрізняється російська Дума від нашої Верховної Ради”? Відповідали так: “В Думі думають, а в Раді тільки радяться”. І хоча з думою, що думає, народ добряче помилився та з радою вгадав на всі сто.

Відео дня

Тому що громадська рада нічим не відрізняється від всіх інших рад, в яких кожен раз підіймаються одні і ті самі питання. Та на цей раз на порядок денний поставили стратегію. Вирішили зробити щось і для громади. Тільки зробити і поговорити — це поняття різні    

Що ця громадська рада вирішила на своєму засіданні? Підтримали за кандидатури в госпітальну раду. Як у добрі союзні часи,  де б не проходило подібне зібрання, хтось із залу пропонує кандидатури, які йому дали озвучити. Якщо кандидатур багато, то в такій процедурі задіяні декілька осіб. Ні в якому разі я не хочу кинути тінь на самих кандидатів до госпітальної ради. Усі вони достойні люди, якщо є фахівцями в медичній галузі. От тільки те, що було почуто з доповіді заступника мера Вечері і те, з чим стикається громада міста у вирішенні лікувальних заходів, - море й земля.

Почнемо з сімейного лікаря. А він у нас є? Чи сімейним лікарем може бути кожен, хто працював у медичній установі? Сімейним лікарем може бути тільки той, у кого є стаж такої роботи. Те, як має бути, і як є насправді, велика різниця. Нам розповідають, як буде через три роки, та не кажуть, як є тепер. А зараз ситуація виглядає таким чином. Захворіла людина, її цілу ніч не полишали нестерпні болі. Викликали швидку, встановили діагноз, дали знеболююче і пішла хвора шукати сімейного лікаря. Знайшла — виписав той купу папірців для проходження аналізів. Щоб отримати їх усі, потрібно було стати в чергу. А черга та розписана майже на місяць вперед. Правдами, неправдами чергу скоротили. Готовими стали всі аналізи. Тільки УЗД, що пройшла жінка в лікарні, потрібно було підтвердити на більш досконалій апаратурі. Підтвердили. На одному УЗД був пісок в нирках, на другому, що підтвердили, показало камені. Після всіх тих процедур жінку таки поклали в лікарню.

Я не хотів би, щоб у когось склалось враження, що у нас бездушні лікарі. Зовсім ні. Це результат медичної реформи. І як буде через місяць, через рік, навіть реформатори не знають.

То що розглядали на громадській раді? Як будуть лікуватися люди, ніхто навіть не задав такого питання. Єдине, що прозвучало, то це, на який термін обирається госпітальна рада. Ось так.

З другого питання ні один громадський діяч не підтримав бабусю з вирощеними овочами на власному городі. Адже мова весь час йшла саме за них. Розігнали “стихійників”, от і добре? Громадські мужі вирішили підтримати рішення сесії міської ради. Хоча, яким воно буде, ще не знають самі депутати, бо сесія тільки завтра.  

Народ скаже і зав’яже: цей вислів прості люди сказали про себе.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up