Губернатор в Козятині. Говорили і про районування, і про якість води

Губернатор в Козятині. Говорили і про районування, і про якість води
Олександр Пузир, Сергій Борзов, Ігор Булавський, Віктор Слободянюк
  • В п’ятницю, 10 липня, наше місто відвідав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.
  • Це був перший його візит в Козятин на цій посаді.
  • Мета приїзду – почути настрої козятинчан після розподілу Вінниччини на 5 районів  та які питання жителів міста залізничників найбільше непокоять.

Надія Якимова та Федір Кропива  переконують гостя з Вінниці, що Козятин має бути Районним центром

Зустрівся очільник області з мешканцями міста в міському будинку культури. 

Відео дня

— У вас хороший будинок культури.  Коли я був у вас минулого разу, то він був іншим. – сказав після привітань Сергій Борзов.  Потім вінницький гість запитав присутніх в залі як буде проходити зустріч. І сам вирішив, що краще буде, коли вона буде проходити в форматі «запитання —відповідь»

«Навіщо вам 105%?»

Першою до вільного мікрофона підійшла керівник ГО «Спільна справа» Венера Михайська, яка опікується проблемами тимчасово переміщених осіб. Вона розповіла про досвід житомирян в забезпеченні житлом переселених жителів Донбасу. Повідомила громадська діячка, що за державною програмою на отримання житла 70 відсотків виділяється з державного бюджету і 30 з місцевого, якщо дають згоду депутати. Міський голова Олександр Пузир, який сидів в призидії біля губернатора, сказав очільнику області, що міська рада виділить потрібні 30 % коштів. 

Тоді пані Венера запитала Сергія Борзова чи будуть виділені кошти на потреби переселенціва з обласного бюджету. 

– Вам 70 відсотків дає держава, 30 відсотків дає міська рада. Разом це сто відсотків, навіщо вам 105 відсотків? – відповів він.

►Володимир Мережко — керівник профільного департаменту

Про районування

Дискусійним стало питання розподілу Вінниччини на райони. З цього приводу депутат міської ради Надія Якімова запитала в очільника області якими критеріями керувався кабмін, надаючи статус районного центру Хмільнику, а не місту обласного значення Козятину. Голова Вінницької облдержадміністрації коли приймалося таке рішення ще не був на займаній посаді, тому доручив дати відповідь на поставлене питання керівнику профільного департаменту Володимиру Мережку. 

Відповідь директора департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінниччини не задовольнила козятинчан. Зокрема було сказано, що в Хмільнику населення 50 тисяч. На що один з присутніх зауважив: «Це мабуть 50 тисяч нарахували разом з відпочиваючими.» Ще один голос з залу: «Говоріть у мікрофон, а то всім не чути.»  

– Не всі мають змогу бігти до мікрофону. Я спробую висловити думку всіх козятинчан, – сказала Ніна Чернега і зауважила, що Володимир Мережко каже неправду. В Хмільнику немає 50 тисяч населення і немає тої промисловості і того бюджету. – Я не знаю чим ви керувалися насправді, але все, що ви сказали, люди вам відповіли, що це все фальш. 

– Це рішення Кабміну, Вінницька обласна рада в розподілі районів Вінниччини участі не брала, – сказав керівник департаменту.

– І все таки ми просимо і зобов’язуємо голову держадміністрації  переглянути ці питання. Тому що  буде збурення населення. – каже пані Ніна. – Ви ж не хочете щоб в Козятині заблокували всі вибори?

На це губернатор відповів, що він може тільки звернутися з пропозицією козятинчан і підказав, що потрібно робити козятинчанам у даному випадку.

— Перше — це судовий позов. Друге — це звернутися з пропозицією до народного депутата 13 округу Петра Юрчишина, – порадив Борзов. 

Звернутись звичайно можна. Тільки губернатор знає, чому Хмільник став районним центром. Знає, мабуть, чому Погребищенський район забрали до обласного центру.  Не буде Петро Юрчишин допомагати Козятину стати районним центром. На останніх виборах у Верховну Раду наші земляки не підтримали його. 

Питання від освітян

Освітян на зустрічі з губернатором цікавило коли діти з можуть сісти за парти і чи зменшиться в освіті паперова тяганина.

На це питання очільник Вінниччини відповів, що перше питання залежить від ситуації, яка буде складатися щодо захворюваності на коронавірус поширення чи спаду епідемії. В другому питанні Сергій Сергійович погодився, що паперів в освіті дуже багато. 

Четвертим питанням була тема питної води. Чи справедлива ціна 41 гривня, яку платять козятинчани за питну воду,чи вода в кранах технічна? Брати на баланс міської ради водогін чи він буде збитковим, ціла  дискусія розгорнулася між ГО «Зміни Козятин» і міським головою Олександром Пузиром.

Вислухавши обидві сторони дискусії заслухали голову голову Козятинської Держспоживслужби Віталія Кравця. Він розповів, що їхня служба брала проби води, за їх висновками  залізниця недоліки усунула.
Губернатор козятинчанам пообіцяв, що зразки козятинської води візьмуть вінницькі лаборанти і перевірять в обласній лабораторії. 

Черга біля столу запитань

На завершення зустрічі очільник області сказав, що якщо в когось є питання – варто подати їх до столу прийому запитань, а сам губернатор поспішив до автівки, яка взяла курс на Калинівку.     

Дивіться ще:

Новопризначений голова ОДА Сергій Борзов відвідав Козятинщину. Де був і що бачив?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Татьяна Адамова

    які питання, такі й відповіді
  • Олександр Бернадович

    Всі брехуни вони
  • Наталия Тихончук

    Короче -говорили балакали сів в машину і накивав п'ятами . Просрали Козятин . Юрчишин задоволений
  • Olga Timoshuk

    Але почув?  Чи що..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up