Кримінальну справу голови райради передали до суду

Кримінальну справу голови райради передали до суду
  • Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно голови районної ради та керівника приватного підприємства;
  • Правоохоронці підозрюють злочинну змову.

У листопаді 2018-го правоохоронці затримали голову Козятинської районної ради Віктора Слободянюка. Посадовця підозрюють у вимаганні хабара за проїзд по відремонтованій дорозі перевізниками продукції Жежелівського комбінату.

За словами прокурора Вінницької області В’ячеслава Соколового, 45 тисяч гривень вилучили під час обшуку вдома в посередника. Обшук також проводився в службовому кабінеті голови райради. Удома в голови райради обшуку не було. Слідчий із прокурором визначалися, де є доцільність таких дій, де потребували матеріали кримінального провадження. Проводили обшуки працівники управління захисту економіки та слідчі обласного управління Національної поліції.

Посередником у цій справі проходить директор та засновник компанії «АК МАЙСТЕР-БУД» Ашот Карапетян.

Відео дня

— Кажуть, що я вимагав у перевізників, щоби дали гроші, так треба було дочекатися, коли вони їх передаватимуть, і тоді затримувати, — говорив після засідання, на якому обирали запобіжний захід, Віктор Слободянюк. — Пропозиції перевізників узяти участь коштами в ремонті дороги я озвучував перед депутатами райради. Перевізникам казав, що ви не стільки заробляєте, щоби заплатити за ремонт дороги.

Адвокат Слободянюка Михайло Гурба казав, що в цій ситуації відсутнє обґрунтування навіть підозри, бо нібито немає підтвердження тих доказів, які надав слідчий прокурор. Казав, що не підтверджується ані факт вимагання, ані факт передачі грошей. Зауважив, що є свідчення свідків, які говорять, що самі зібрали кошти, аби передати на ремонт дороги.

Прес-служба прокуратури Вінницької області повідомляє, що обвинувальний акт стосовно посадовця райради та підприємця направили до суду.

Підготовче засідання в справі призначене на 8 липня 2019 року о 14.00. Обвинувачені: Віктор Слободянюк та Ашот Карапетян. Справу розглядатиме суддя Козятинського міськрайонного суду Діна Сорока.

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Вова Полічков

    Глеб Жиглов; Вор должен сидеть в  тюрьме!!!

    Володя Шарапов; В тюрьмах  сидят мелкие воришки! Крупный вор наворовал много и сидит в государственном  кресле! У нас руки коротки и пролетарское происхождение, мы его не возьмьем!

    Глеб Жиглов; Володя мыслишь по буржуазному!!! Зачем тогда   нам товарищ Маузер!!!???
  • мирон путишин

    Нічого не буде. Зовсім скоро Діані на пенсію, вона піде як крейдін, а наступний суддя похерить справу і зіпре на на поперєдніцу, мовляв вона напартачила, а вина ашота і мафіка не доведено.
  • Тихонов Олександр

    Вдалось ідентифікувати "особу-писаку" під ніком "Вова Полічков". Цікавий персонаж, колишній сільський голова Комсомольське нині Махнівка Лопатинський. Це та особа, що колись мала кримінальне минуле, поганяло ЗЕК.  І він дозволяє собі робити висновки про професіоналізм діючих чиновників Козятинщини та суддів. Ганьба тобі Вова Полічков - Лопатинський. В тому і весь секрет що ти пишеш не під своїм іменем, бо про твою діяльність багато хто може написати.
  • Вова Полічков

    Позор для Козятина!Т О мілко плаваєш!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up