Хаос або успіх? Що буде після ліквідації «Відродження»

Хаос або успіх? Що буде після ліквідації «Відродження»
  1.  Тепер кворум є можна голосувати
  2. У п’ятницю, 15 березня, та вівторок, 19 березня, в залі засідань міської ради відбулася позачергова, 33-я сесія міської ради 7-го скликання.

На сесію було винесено ряд питань, серед яких було рішення про списання та вилучення з господарського відання комунального підприємства «Відродження». І заміну його новою структурою під назвою «Управляюча компанія». Тобто хочуть ліквідувати підприємство, яке є збитковим, на структуру, яка може на себе і в бюджет міста заробляти. Подають такі зміни як вимогу законодавства і кроки до реформування в ЖКГ.

Але такі зміни — це процес не одного дня. Чому ж з цього приводу скликалася позачергова сесія? Адже всі сім питань, що розглядалися на сесії, були потрібними, але не були невідкладним. Про що свідчить сам факт перенесеної сесії з 15-го на 19-те число. З цим питанням ми звернулися до депутата міської ради Олександра Гвелесіані. — Для мене теж в деякій мірі було загадкою, навіщо її скликали, — сказав депутат. — Сім питань треба було провести, але їх можна було провести на плановій сесії.

Як сказав депутат, 15 березня, в п’ятницю присутніми на сесії були лише 21 депутат, і тільки четверо з них представляли опозицію. Це депутати від партій «Наш край», «Сила людей» і змішана команда, де депутати мали свою думку. Саме через це ряд важливих питань прийняти в п’ятницю не вдалося. Тому питання реформування житлово-комунальної галузі розглядали у вівторок.

Відео дня

Йшлося саме про списання і зняття з балансу «Відродження» багатоквартирних будинків. Більшість з цих 180 будинків не є кооперативами і не є ОСББ.

Це важливі питання для мешканців міста. Але на сесії не вирішувалося питання — хто буде доглядати за всім цим господарством? Хто буде утримувати будинки комунальної власності? Тому в опозиційних депутатів виникли сумніви, чи потрібно робити такі зміни і які для цього є причини.

З цього приводу наш співрозмовник поставив питання, чи доцільно одне підприємство замінювати іншим і що жителі багатоповерхівок з цього будуть мати? Відповідь на це запитання дав начальник ЖКГ Малащук. Він повідомив, що це — вимога законодавства, згідно з якою повинна бути структура, яка буде укладати договори з жителями багатоповерхівок.

А як буде проходити ліквідація підприємства? У багатьох випадках населення не задоволене якістю виконаних робіт, які надає «Відродження».

— Як буде працювати нова структура, крім влади міста, нікому не відомо, — сказав депутат. — Не були придумані шляхи реформування. Тому група опозиційних депутатів висловила окрему думку, яка вилилась в голосуванні негативно.

Справа в тому, що працівники КП «Відродження» будуть звільнені. А в «Управляючу компанію» будуть набирати скоріше за все тільки частину “старих” працівників.

Виникає ряд питань, які будуть ставити мешканці багатоповерхівок. Наприклад, хто буде обслуговувати будинки і прибирати територію біля будинків так, як це зараз робить «Відродження»? Хто буде щось робити на випадок аварій, таких, як вихід з ладу каналізації чи аварія на водогоні. Також може бути електричне пошкодження в під’їздах. Хто це буде робити в період, коли буде ліквідовано КП «Відродження», а ще не приступить до виконання службових функції «Управляюча компанія»?

Такі питання ставили опозиційні депутати, і вони вважають, що фахової відповіді від влади не отримали.

Є сумніви — чи не призведе таке раціоналізаторство до ще більшого хаосу в комунальній сфері?  Адже «Відродження» вже реформували, віддавши частину повноважень «Чистому місту». А «Чисте місто» працює так, що іноді на сесії міської ради просить гроші на заробітну плату своїм працівникам. Чи не буде так з «Управляючою компанією»?

Читайте ще:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up