Хімікати, що забруднили річку Рось, були вкрадені у Козятинському районі

Хімікати, що забруднили річку Рось, були вкрадені у Козятинському районі

У результаті аварії автомобіля "Мерседес Спринтер" і попадання каністр з хімічними речовинами для обробки сільськогосподарських рослин у річку Рось, відбулося забруднення річки, за даним фактом порушено кримінальну справу, повідомляє прес-служба Національної поліції України

Поблизу Білої Церкви автомобіль з хімікатами впав у річку, в результаті чого стався витік та забруднення води. Про це повідомля міський голова Білої Церкви Генадій Дикий у Facebook.

За словами Дикого, в результаті дорожньо-транспортної пригоди у селі Збаржівка стався витік невідомої хімічної речовини у річку Рось. На засіданні міської ради було ухвалено рішення про тимчасове припинення водопостачання з 23:00 неділі, 9 червня.

Відео дня

"Щойно відбулося засідання комісії виконавчого комітету міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому було прийнято рішення 9 червня з 23:00 тимчасово припинити водопостачання. З 10 червня забороняється вилов риби, купання та випас худоби в акваторії річки Рось", - заявив очільник Білої Церкви.

Дикий зазначив, що водопостачання буде відновлене, коли місцева влада матиме гарантовано позитивну експертизу якості води.

Встановлено, що хімікати були викрадені з фермерських господарств Козятинського та Липовецького районів. У результаті загоряння автомобіля сталася розгерметизація частини ємностей з хімічними речовинами, внаслідок чого певна кількість речовини вигоріла і потрапила в водойму," - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті Нацполіції в неділю ввечері.

Поліцейські повідомили про подію в органи влади і відповідні екологічні служби, які повинні оцінити стан забруднення водойми.

"Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.242 КК України (порушення правил охорони вод)" - зазначили в поліції.

За такий злочин передбачено покарання - до 5 років обмеження волі.

Відомо, що річка Рось починається у нас.  Свій виток Рось бере у нашій області, у селі Ординці Погребищенського району. Протікає Київською та Черкаською областями. Загальна довжина річки – 378,3 кілометра. Впадає у Кременчуцьке водосховище.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Deep State

    Воры  украинцы...в Европу нас  не  возьмут
  • Frag Ruslan

    .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up