«Хоче закрити нашу дев’яту школу»

«Хоче закрити нашу дев’яту школу»
  • Розмови довкола школи №9 не вщухають досі.
  • Днями у Фейсбуці з'явилася інформація про те, що школу з опорної перетворять на філію і залишать лише 1-4 класи.
  • Ми телефонували в управління освіти та спорту, де нас запевнили, що це неправда.
  • Та вчора нам до редакції надійшов телефонний дзвінок, який збив з пантелику і змусив розбиратися з цією ситуацією знову.

Новина, яка з'явилася у соціальній мережі Фейсбук у понеділок, 5 квітня, не на жарт обурила людей.

«Школу № 9 з опорної роблять філією і залишають лише початкові класи. Забрали вже автобус і бусик, та вивозять новенький харчоблок на металобрухт. Батьки обурені, вчителі в розпачі. Але це їм нічого не дасть», — написала Світлана Бойко.

Емоційний допис вмить розійшовся інтернетом. Його поширило 282 особи. А серед тих, хто прочитав, почалася жвава дискусія.

Відео дня

Відреагував на цей допис і Олег Заїчко, директор школи, про яку йшлося в повідомленні. Він залишив свій коментар на сторінці Світлани Бойко.

«Перед тим, як писати пасквіль, треба хоча б елементарно володіти інформацією! Не вводити в оману людей! Не сіяти дерезу, плітки. Ніхто нічого не вивозить.Те, що останні 10 років школа набрала обертів, розквітла — то це правда. Бо працює там колектив, який бачить в дитині особистість», — прокоментував Олег Заїчко.

Ми телефонували до Управління освіти і спорту, де нам сказали, що інформація про те, що у школі №9 мають залишати лише 1-4 класи, є неправдивою. Обладнання, яке, як стверджувала Світлана Бойко, вже вивозять, виявилося на місці. Наш журналіст перевірив.

Та у середу, 7 квітня до редакції найдійшов дзвінок, який збив нас з пантелику. Телефонувала мешканка села Козятин. Представитися вона відмовилася.

— Тетяна Єрмолаєва хоче закрити нашу дев’яту школу. Зробити тільки перші-четверті класи, щоб були. Сьогодні ходили до неї на прийом. Вона відмовляється. Сказала, що не переробить нічого. Буде  у дев’ятій школі перший-четвертий клас, — сказала жінка стурбованим голосом.
Ми зателефонували до Тетяни Єрмолаєвої і запитали, чи так це? Очільниця міста відповіла, що на прийом люди і справді приходили, але про те, що у школі № 9 залишать лише початкові класи, мова не йшла. Мова йшла про реформу освіти, за якою до 2024 року всі школи громади мають стати дев’ятирічками, окрім однієї, де будуть навчатися діти з 10 по 12 клас.

— У найгіршому випадку дев’ята школа може стати дев’ятирічкою, але ніяк не чотирирічкою, — сказала очільниця громади. — Ми цього року плануємо перевести на дев’ятирічку Сестринівку, Флоріанівку, Пиковець і школу № 6 на другому Козятині. По дев’ятій школі рішення ще не прийняте. Це колегіальне рішення і воно вимагає широкого обговорення. Звичайно, процес складний, але впевнена, що компроміс буде знайдено.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Микола Співаченко

    Всі, хто причетний до таких реформ, лишає молодь майбутнього.Якщо не буде повної середньої освіти, то шлях до вищої освіти буде закритий. На мою думку, це злочин.Згідно Конституції України, злочинні накази ніхто не зобов'язаний виконувати.Реформи потрібно проводити такі,які покращують рівень життя.Надіюсь, що влада не буде робити дурниць.
  • Діана Тучак

    Скоро вже все закриють . І що, буде місто баранів?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up