Хочеш голосувати — знайди себе у списках

Хочеш голосувати — знайди себе у списках

Тож виборці, які хочуть виконати свій громадянський обов’язок і проголосувати за кандидатуру майбутнього очільника держави, повинні невідкладно перевірити, чи включені вони до Реєстру виборців.

Для тих виборців, які вчасно не подбали про те, аби перевірити наявність і правильність своїх персональних даних згідно запису в паспорті у Держреєстрі виборців, не гаючи часу, прийти у відділ ведення Державного реєстру виборців Козятинської міської ради (м.Козятин, вул. Героїв Майдану, 24; можна також зателефонувати за номером 2-10-90) і пересвідчитися, чи вони внесені до списку виборців.

Громадянам, які таки не знайшли персональні дані в списках (перевірку можна було здійснити і не виходячи з дому – за допомогою онлайн-сервісу "Кабінет виборця" на веб-сторінці "Державний реєстр виборців"), повинні обов’язково прийти з паспортом та його копією у відділ ведення реєстру виборців. Бо саме з 16 квітня внесення будь-яких правок, змін, уточнень не допускається, жодні заяви не приймаються. 

Станом на 3 квітня до «Кабінету виборця» надійшло 224 запити. Важливо знати, що сам факт звернення в «кабінет» не гарантує внесення якихось змін в реєстр, а відтак – і в уточнені списки виборців. Якщо людина себе не знайшла в базі даних, то це вже підстава брати паспорт і прийти у відділ ведення Державного реєстру виборців.

Відео дня

Особливо це стосується виборців:

  • які голосуватимуть вперше (досягли 18-річчя);
  • колишніх військовослужбовців строкової служби;
  • громадян, що повернулися з місць позбавлення волі;
  • громадян, які прибули із-за кордону і знялись з обліку в МЗС.
  • які під час останніх виборів у списках виборців виявили неточності в своїх персональних даних, або взагалі були відсутні в них та не звернулись до відділу ведення Державного реєстру виборців особисто.

Також радимо виборцям, які на день виборів, 21 квітня 2019 року, перебуватимуть не за місцем своєї постійної виборчої адреси (у зв’язку з роботою або з інших причин) також встигнути ще до 15 квітня звернутися у відділ ведення державного реєстру, маючи при собі паспорт громадянина України, документ, що підтверджує необхідність тимчасової зміни місця голосування (довідка про відрядження тощо) та подати мотивовану заяву про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up