Хочуть ввести абонплату за транспортування електроенерігї

Хочуть ввести абонплату за транспортування електроенерігї
  • З наступного року у Кабміні планують ввести новій розрахунок за споживання електроенергії.
  • Тобто, платіжки за електроенергію розділять на дві складові: за сам "струм" і транспортування ( так звана абонплата), а тарифи для населення теж можуть підвищити.

За інформацією Кабміну, не дивлячись на рекомендації з боку Нацкомісії з комунальних послуг та енергетики (НКРЕКП), протягом 2020 року тарифи на електроенергію підвищувати не збираються.

Як пояснили в уряді:

"Зараз просто не час. Ми дійшли ситуації, коли і регулятор, і міністерство у своїх пропозиціях не можуть виключити питання скасування перехресного субсидування, що призведе до зростання тарифу для населення, але переглядати ці тарифи 2020 року ніхто не буде".

Відео дня

Крім того, відповідно до закону про ринок електроенергії, подібно до платіжок за газ уже найближчим часом квитанції за електроенергію розділять на дві складові: за саму електроенергію та її постачання. Такий намір в інтерв'ю "Цензор" уже підтвердив глава відомства Валерій Тарасюк.

Необхідно згадати, що з газом в окремих випадках після поділу платіжки на дві складові загальна сума зросла. 

Опитування

Як гадаєте, після введення нового розрахунку за споживання електроенергії платити будемо більше?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (14)
  • Лариса Иванова-Дворская

    Суки.. Нехай із горобців теж беруть абон. Плату за те що сидять на дротах!є
  • Артем Кузьменко

    Как запретить всей стране ходить по улицам - так легко и запросто организовали. А как запретить комунальникам-кровопийцам поднимать тарифы, тут им законы жмут. Никчемная власть...
  • Олена Данилевич

    А ще за повітря введіть налог, за те що вдихаємо і видихаємо... жесть
  • Tetyana Kostiuk

    Хто б сумнівався...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up