Холодний суп за 5 хвилин. Рецепт гаспачо від Євгена Клопотенка

Холодний суп за 5 хвилин. Рецепт гаспачо від Євгена Клопотенка

Починається пора помідорів, а вони – основний інградієнт страви іспанської кухні – гаспачо. Цей суп ідеальний для літа, оскільки він легкий, але одночасно ситний. Пропонуємо спробувати його приготувати за рецептом відомого кухаря Євгена Клопотенка. 

«Влітку я часто готую гаспачо, наливаю його в глечик і відправляю в холодильник настоюватися, а потім наливаю в охолоджену тарілку з декількома кубиками льоду. Приготуйте й ви цей холодний суп за моїм рецептом, і він стане вашим фаворитом серед холодних супів. А я поділюся деякими порадами приготування. – пише на своєму сайті кухар.

Мені подобається використовувати рожеві м’ясисті томати або сорт «бичаче серце». До томатів додають солодкий перець, часник, петрушку й оливкову олію. Я ж вирішив проекспериментувати – урізноманітнити смак звичного гаспачо м’ятою. Вийшло незвично, тому й вам раджу.

Інгредієнти:
2 великих томати
1 солодкий перець
3 зубчики часнику
2 гілочки петрушки
½ перцю чилі
2-3 гілочки м’яти
2 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. бальзамічного оцту
3-4 скибочки багету
Сіль і перець до смаку
  • Із двох томатів необхідно зняти шкірку, тому помийте їх, зробіть хрестоподібні надрізи і відправте в киплячу воду на 1-2 хвилини, потім вийміть, зніміть шкірку й наріжте великими шматками.
  • Візьміть один солодкий перець, очистіть від плодоніжки і насіння, наріжте довільними шматками. Помийте 2 гілочки петрушки і 2-3 гілочки м’яти.
  • Перекладіть томати, перець, петрушку й листочки м’яти в блендер, додайте очищений зубчик часнику і половину перцю чилі без насіння і плодоніжки. Додайте сіль і перець до смаку, а також 2 ст. л. оливкової олії. Перебийте всі інгредієнти в блендері.
  • Обсмажте 3-4 скибочки багету або білого батону на сухій пательні та скропіть трохи соняшниковою олією перед подачею. Хрусткі скибочки хліба можна зробити й в духовці при температурі 180 градусів, запікаючи 7 хвилин.
  • Перед тим, як подавати суп, неодмінно охолодіть його – на кілька годин поставте його в холодильник. Подавайте в замороженої тарілці – трохи змочіть її водою та поставте в морозильну камеру на 10 хвилин. При подачі додайте в суп 2 ст. л. бальзамічного оцту та покладіть зверху хрусткі скибочку хліба.

А які ваші улюблені страви влітку? Поділіться рецептом в коментарях!

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up