«Хотіли купити взуття, а купили скандал»

«Хотіли купити взуття, а купили скандал»
Людмила каже, їх із сестрою вигнали з магазину і зачинили двері
  • До нашої редакції звернулася козятинчанка Людмила і розповіла неприємну історію.
  • Її сестра Софія має інвалідність. Людмила разом з нею пішла до магазину взуття, втім, за словами жінки, власниця вказала їм на двері.
  • «Це неправильно, якщо ми прагнемо в Європу», — каже козятинчанка. Як це коментують в магазині — дізнавалися наші журналісти

Цей конфлікт трапився днями в одному із магазинів взуття в Козятині. Людмила разом зі своєю сестрою Софією хотіла купити взуття. Та, каже, щойно вони переступили поріг магазину, їх звідти вигнали.

— Софія сказала два слова: «Тьотя, я хочу купити», і власниця магазину на це: «Ні, у нас закрито. Я вас знаю. Вона ще приходить зі старшою жінкою, вони тільки дивляться, нічого не купують». У моєї мами якось була ситуація, вона пішла туди з Софою і їх теж вигнали і тепер зі мною це повторилося, — розповідає Людмила.

Софія має інвалідність. Її особливість у тому, що вона багато говорить. І Людмилі не втямки, чому до них так поставилися у цьому магазині. «Це не означає, що ми не можемо прийти і купити все, що нам треба, ви відкриті для того, щоб ми купували», — каже жінка. Вона не раз приходила туди сама і не раз брала там взуття. Та цього разу, чомусь, зіштовхнулася з такою неприємною ситуацією.

Відео дня

— Я вважаю, що цьому треба надати розголос, тому що так не має бути і якщо вона так ставиться до таких людей, то вона має взагалі закритися, — продовжує козятинчанка. — Ми не ходимо кожен день туди. Я прийшла і можна якихось 15 хвилин приділити увагу. Тим паче, що я дійсно хотіла купити взуття. Я до цього приходила сама, придивилася моделі і хотіла прийти, поміряти з Софією і купити. А купили скандал.

За словами Людмили, повітряної тривоги на той момент не було. Будь-яких оголошень на дверях, що в магазині переоблік чи прийом товару, також не висіло.

— Там було відчинено і всередині була жінка-покупець, — каже Людмила. — Я у неї перепитала: «Ви покупець?» Вона відповіла: «Так». Тобто вона вільно ходила по магазину. А нас, щойно ми переступили поріг, одразу, вигнали. Власниця навіть мене штовхала в спину. Витурила з цього магазину і закрила. Ми ще там трохи покрутилися, я трохи покричала, там ще трохи людей підійшло. Власниця сказала, що у них прийом товару. Але прийом товару щось раптом стався, щойно ми переступили поріг. Я думаю, що це неправильно, якщо ми прагнемо в Європу. Те, що це неприємно — це вже інша річ. Я потім плакала, звісно, але зараз я опанувала себе. Тому що я такого ще не зустрічала.

Після того, що сталося, Людмила записала декілька коротких відео у магазині і виклала їх в соцмережі. Завершилося все тим, що вони з сестрою просто пішли купувати взуття в іншому місці. Там, каже, все обійшлося без конфліктів — продавці дали поміряти вподобану пару і нормально відреагували.

Попросили піти, бо приймали товар

Наступного дня після того, як до нас телефонувала Людмила, ми пішли до магазину, де трапився конфлікт. Першого разу власницю ми не застали. Коли повернулися через годину, нам вдалося поспілкуватися із господаркою торгівельної точки. Жінка каже, того дня, коли прийшли Людмила із сестрою, магазин увесь день не працював, тому що проводили прийом товару. Щоправда, двері на ключ не були зачинені, а оголошення про те, що магазин не працює, не вивісили.

— Дивіться, скільки у мене стояло коробок тут, — каже жінка і показує фото. — У нас було зачинено. Ми так швабру ставимо, коли у нас зачинено. Ми отримали новий товар — чобітки, туфлі, багато дуже. Пакуємо його. Ми відкриваємо магазин о дев’ятій, але ще опів на дев’яту приходили навіть люди. Ми їх просили йти до нашого другого магазину, тому що не можемо обслужити. Тут коробки стояли, а людині треба і на ціну подивитися.

Власниця магазину показала нам накладні, які датуються вівторком, 11 жовтня, за день до того, як трапився конфлікт. Жінка каже, у вівторок поїхала за товаром, ввечері привезла його в Козятин, а в середу вдосвіта прийшла до магазину, щоб його прийняти. Це доволі тривалий процес, тому що усе потрібно не просто дістати з коробок, а перевірити і виставити ціни.

За словами власниці магазину, коли зайшла Людмила із сестрою, їм пояснили, що магазин не працює. У спину жінку не штовхали, просто попросили прийти пізніше або наступного дня. І це не через те, що Софія має інвалідність.

— Ця дівчинка приходила весь час із літньою жінкою, — каже підприємиця. — Вона дуже коректна, та жінка. Весь час за ручку її тримала. Якщо вони міряли чобітки, вона сідала поруч.

Запитали ми, чи на той момент, коли Людмила прийшла із сестрою, в залі був інший покупець. Власниця каже, дійсно в магазині була жінка, але вона прийшла не купувати взуття, а розрахуватися і забрати килим, який замовила підприємиці.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Dorothy Marshall

    🇺🇦 ми з Україною
    подати на гроші допомогу за 5 хвилин
    Тільки для Українських громадян та біженців, щоб отримати детальнішу інформацію. натисніть тут --> https://s.uappl.org/57reco927

    ми проект, який безпосередньо з’єднує донорів  з окремими українцями або  біженці з України, які подають заявку на фінансову допомогу.

  • Діана Борівська Артемчук

    Вкрай не приємна власниця магазину . Хамло ще те .
  • Ella A

  • Ella A

    https://www.facebook.com/groups/detiogran.vozm/permalink/5513959592026275/

    Тут можна почитати деталі

keyboard_arrow_up