«Хотів залишити голубів подихати голодною смертю на горищі»

«Хотів залишити голубів подихати голодною смертю на горищі»

Голубиний конфлікт на Пилипа Орлика: до чого домовилися та чи буде позитивний результат?

На гарячу лінію газети «RIA Козятин» звернулися мешканці будинку №8, що на вулиці Пилипа Орлика. В повідомленні йшлося, що на даху їхнього будинку вже багато років живуть голуби і один із сусідів будинку хоче пернатих закрити їх там навічно.

Коли ми приїхали за вказаною адресою на місці події були пані Ірина, пані Віра та представниця волонтерської зоозахисної організації «Сіромашка» пані Наталія. Від них стало відомо, що до цього на місці події був ще й поліцейський, якому написали  відповідну заяву щодо наміру жорстокого поводження з птахами мешканцем їхнього будинку. Сам обвинувачений мешканцями будинку в розправі над пернатими написав стражам порядку пояснення.

Відео дня

Позицію любителів птахів висловила волонтер пані Наталія. 

— Сьогодні виникла конфліктна ситуація з мешканцем другого під’їзду нашого будинку Віктором, — каже Наталія. — Він почав хазяйнувати в під’їзді без нашої згоди. Його мотив — закрити доступ голубам на горище будинку, не вигнавши пернатих на вулицю. Тобто залишити голубів подихати голодною смертю на горищі. Ми розуміємо, що птахи можуть комусь заважати. І питання не стоїть, щоб голуби там жили. Тільки перед тим, як закрити голубам доступ до горища, їх хтось має виселити звідти, а вже тоді закривати їм доступ. Голуби полетять і знайдуть собі інше місце проживання.

В момент, коли захисники птахів мали розходитись, з свого під’їзду вийшов пан Віктор. В нього своя позиція. На питання, в чому він бачить причину конфлікту він сказав:

— В нашому будинку є вентиляція і зорові вікна. Раніше вони завжди закриті. Ніяких голубів на горищі не було і не було ніяких проблем. Голубів розвелося дуже багато. Я пропонував відремонтувати вікно зорового відсіку, тільки мені сказала тітка Іра що тоді голуби подохнуть. Ні то ні. Тоді нехай цим займаються відповідні служби. 

На цьому вислові Віктора перебили жінки:

— Це ти вже сказав коли, ми пригрозили тобі, що викличемо поліцію та кореспондента, — сказали жінки.

Між сторонами зав’язалася словесна перепалка, яка завершилась спільною позицією — треба звертатися з відповідними заявами до комунальних служб і представників СЕСу.

На думку знайшовших між собою порозуміння, санітарна служба має якимось чином виселити з горища голубів, а «Управляюча компанія» має засклити на горищі вікна.

Інцидент між сусідами будинку наче вичерпано. Прийшли до згоди, що голубів з горища треба виселяти гуманним способом. Тільки є ще одна точка зору — це думка епідеміологів і орнітологів. Вони стверджують, що голуби — це «летючі пацюки». Адже ці пернаті є переносниками близько 90 видів збудників інфекційних захворювань, десять з яких можуть передаватися повітряно-крапельним шляхом людині. Також міські голуби є переносниками багатьох паразитів — клопів, бліх, різних жуків і кліщів. Тому епідеміологи застерігають людей не вступати в контакт, як із голубами, так і з будь-якими іншими міськими птахами, такі як горобці, галки чи ворони. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (16)
  • Alexs Tkachuk

    Чим історія закінчилася ?
  • Могир Виктор

    "Журналіст" написав все з однієї "колокольни" . Це просто сміх, а не стаття. Ганьба...
  • Могир Виктор

    Цікаво чому не було написано що я туди прямував саме для того щоб утеплити трубу водопостачання яка іде над моею квартирою, утеплення якої птахи миру порвали в щент, та полагодити свою вентиляцію. Матеріали в руках свідчать самі за себе...
    Посилання на джерело: https://kazatin.com/Podii/hotili-zalishiti-golubiv-podihati-golodnoyu-smertyu-na-gorischi-11169610.html

  • Наталия Пастушок

    Коли люди починають знищувати природу, то природа знищить їх. Чомусь вирішили, що можуть вирішити кому жити, а кому ні. Голуби вже довго років живуть у будинку, і ніхто не запропонував вирішити все гуманним методом, йде деградація суспільства. Але ж на даху є маленькі пташенята їх теж знищити, бо хтось вирішив, що він є цар.

    Alexs Tkachuk reply Наталия Пастушок

    Всіх заберіть до себе до дому, на балкон чи на кухню.

    Alexs Tkachuk reply Alexs Tkachuk

    Я думаю вам ніхто заважати не буде, а навпаки допоможуть. А ви праві всі по заслугам

    Наталия Пастушок reply Alexs Tkachuk

    Вас я питати не буду кого мені забирати, а кого ні, ви тільки що і вмієте знищувати тих, хто себе захистити не може, а ви краще заберіть до себе додому алкашів, накорманів і вбивць бо це  і є страшною загрозою суспуільству.

    Alexs Tkachuk reply Наталия Пастушок

    Всі вище перераховані теж люди і заслуговують на життя.
    Краще годівницями займіться.

    ganibal lek reply Наталия Пастушок

    В чому сенс когось кудись забирати?
    Кожен сам собі обирає шлях яким іти, а далі природний відбір бере своє.
    А подвійні стандарти присутні скрізь...
    Може ви м'ясо не їсте?
    Тарганів не травете?
    Комарам в літку не заважаєте з себе кров пити? Навіщо москітні сітки на вікна чіпляєте, адже всі хочуть жити та їсти....

    Наталия Пастушок reply ganibal lek

    Ну от чому має хтось вказувати мені, кого мені потрібно забирати до себе додому, повірте такі як ви на голубах не зупиниться, сьогодні вам мішають птахи, завтра коти , дерева іт.д. Людина дійсно має вибір свого життя, але коли вона вживає наркотики, п,є, вбиває, то вона наносить оточуючому суспільству шкоду, я не бачила ні одного хероя, який піде розбиратися з шумною компанією біля свого під,їзду, а з птахами можна воювати, чомусь природа населила землю птахами, мабуть існує якись взаємозв,язок, і кожна комашка, пташка вносить свій вклад у життя на планеті. А з їжою, якось я сама розберусь, не потрібно мені заглядати в тарілку. Краще слідкуйте за своїм душевним балансом, а то життя така штука, що людина отримує по діянням своїм.

    ganibal lek reply Наталия Пастушок

    Кожен має свою думку і вам ніхто не вказує як жити і що робити. Діагнози вашого душевного стану вам теж ніхто не ставить. Ваша позиція це ваша. Оточуючі люди не зобов'язані  бути з вами згодні та навпаки. "Добрими намірами вистелена стежка в ад".
    Так що кожному своє.
    Хай щастить вам в ваших починаннях.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up