Хроніка поширення коронавірусу за тиждень (1-7 квітня)

Хроніка поширення коронавірусу за тиждень (1-7 квітня)
  • За кількістю смертей від COVID-19 ми на четвертому місці в області.

Область продовжує «штормити» від коронавірусу. У перші два дні квітня на Вінниччині за добу додавалося понад 800 нових інфікувань. Від вихідних цифри трохи пішли на спад, а 5 квітня взагалі додалося всього 246 нових випадків. Та вже від вівторка кількість підтверджених ПЛР-тестів знову стала повзти вгору — за 6 квітня додалося 446 нових випадків, а за 7 квітня — вже 562.

Десять регіонів України продовжують перебувати у «червоній» карантинній зоні. Вінниччина поки що у помаранчевій.

На Козятинщині цього тижня кількість інфікованих перевалила за дві з половиною тисячі. Станом на середу, 7 квітня було вже 2 518 хворих на COVID-19. Такі дані Козятинського міжрайонного відділу лабораторних досліджень.

Відео дня

За останні сім днів у нас додалося 180 нових випадків. Це на сто менше, ніж минулого тижня. Та не варто розслаблятися, адже кількість нових хворих продовжує рости. Так само, як і кількість смертей.

За даними Вінницького обласного центру лабораторних досліджень, на теренах колишнього Козятинського району зареєстровано 47 летальних випадків. Відтак за останні сім днів COVID-19 забрав життя п’яти наших земляків. Козятинщина за кількістю смертей від коронавірусу на четвертому місці в області. Поки що нас обганяють Вінниця, Вінницький та Жмеринський райони.

Цього тижня у Козятинській громаді додалися нові карантинні обмеження. Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заборонила діяльність храмів та інших культових споруд, де немає змоги розмістити людей з розрахунком 1 особа на 5 квадратних метрів, а також проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких між людьми не дотримано дистанцію в півтора метри. Поки що ці обмеження діють лише до 12 квітня.

Нові обмеження ввели і для Міського терцентру, які діятимуть до 15 квітня. Там обмежать відвідування родичами підопічних, що перебувають у стаціонарі. Також заборонили доступ сторонніх осіб до закладу.

Натомість проведення спортивних заходів із дотриманням карантинних норм дозволили.

У вівторок, 6 квітня комісія з ТЕБ і НС зібралася знову. Тоді вирішили заборонити продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у магазинах, кафе та барах у нічний час (з 23 години вечора до 8 ранку). Діятиме це обмеження до окремого розпорядження.

 

Читайте також:

За минулу добу на Козятинщині виявили +18 нових випадків: дані коронавірусу по області

У Вінницькій області очікують надходження вакцини CoronaVac

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up